Tadelon 21.10.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 (edytowane) Witam i proszę o poradę czy na takiej działce uzyskam pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego . Załączam zdjęcia i jesli jakies dodatkowe informacje potrzeba proszę pisać. https://zapodaj.net/9855482948c31.jpg.html []. https://zapodaj.net/fae03ae61de4f.jpg.html. Edytowane 21 Października 2018 przez Tadelon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.10.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Dojazd służebnoscią ? Tiulowa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.10.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Już kupiłeś lub dostałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadelon 22.10.2018 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 (edytowane) Działka została przepisana dla mnie jakiś rok temu. jestem właścicielem. Na tej mapce nie ma ale w papierach jest wyznaczona droga dojazdowa do tej dzialki o szerokości 6 metrów. ( W sumie tak jak ta czerwona linia na zdjęciu która zaznaczyłem odległość działki od drogi publicznej ) Edytowane 22 Października 2018 przez Tadelon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadelon 22.10.2018 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Byłem raz w UG i dostałem odpowiedź że nie bardzo, że odrolnic się bardzo nie da, że musiałbym być rolnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 22.10.2018 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Byłem raz w UG i dostałem odpowiedź że nie bardzo, że odrolnic się bardzo nie da, że musiałbym być rolnikiem. Nie wiedziałem, że można być właściciele gruntów rolnych nie będąc rolnikiem. Wyślij do UG zapytanie PISMEM, i w takiej samej postaci oczekuj odpowiedzi. Bo ustna wypowiedź urzędnika jest gówno warta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadelon 22.10.2018 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Nie wiedziałem, że można być właściciele gruntów rolnych nie będąc rolnikiem. Wyślij do UG zapytanie PISMEM, i w takiej samej postaci oczekuj odpowiedzi. Bo ustna wypowiedź urzędnika jest gówno warta... Nie wiem, nie znam się, przepraszam. Tak zrobię dziękuję. Na forum pisze, ponieważ mam nadzieję że się dowiem cos dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 22.10.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Ja też nie wiem. I nie masz za co przepraszać - nie takie intencje miałem pisząc tamtego posta. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.10.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Jeśli na mapie nie ma drogi jako oddzielnie zanumerowanej działki, to jest dojazd po służebności*. Powinna (MUSI) być wpisana do ksiąg wieczystych obu działek ,twojej ( działka władnąca) i sąsiada (działka obciążona) . Służebność nie musi być wolna od opłat = bezpłatna Pytanie czy treścią służebności jest przechód i dojazd & przepęd zwierząt hodowlanych czy także prawo przejścia z instalacjami (jeśli nie to może skończyć się w sądzie = nerwy i czas). Odrolnić pewnie sie da, ale za słoną ustawową opłatą, bo to III klasa. *) Chyba że mapa jest bardzo stara, z czasów przed darowizną, to zrzuc nowa lub podaj obręb i nr, może będzie na portalu. Może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts