malware 25.10.2018 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Witam Drzwi drewniane firmy "Ferno" z okuciami "ROTO", mieszkanie odebrane niecaly rok temu. To moja pierwsza jesien w obecnym mieszkaniu i przez stan aktualnej pogody udalo mi sie juz teraz odczuc nieszcelnosc w drzwiach balkonowych. Wyczuwalne odstawanie skrzydla od ramy wystepuje tylko w obszarze dolnego rogu pod klamka. Zalaczam foto gdzie zaznaczylem obszar nieszczelnosci na czerwono. Pytanie czy nieszczelnosc tylko w takim obszarze mozna zniwelowac regulacja ? Jezeli tak to , przy ktorym zawiesie (dolnym , gornym) i w jakiej plaszczyznie majstrowac regulacja ? Tutaj dosc nie ostra fota z dokumentacji odnosnie regulacji zawiasow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.10.2018 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Masz gwarancję? Jak nie, to rękojmia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malware 25.10.2018 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Masz gwarancję? Jak nie, to rękojmia. Sugerujesz ze przypadlosc nie do wyregulowania ? Tak mam gwarancje jeszcze chyba przez rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.10.2018 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Jak masz gwarancję, to czemu z niej nie użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malware 25.10.2018 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Nie mam najmniejszego problemu z uzyciem gwarancji jednak zanim zglosze usterke (okazalo sie, ze musze zrobic to w formie papierowej), zanim ktos ja odczytac i zacznie wykonywac jakies kroki w kierunku jej usuniecia to pewnie minie z 2 tyg. W tym czasie moglbym byc moze wykonac pare prostych regulacji i bylo by po problemie. Niestety ale akurat w tym pokoju gdzie znajduja sie felerne drzwi mam gabinet i przesiaduje tam prawie caly dzien. Obecnie ratuje mnie koc, ktorym uszczelniam okolice nieszczelnosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.10.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Taka nieszczelność może mieć wiele przyczyn. Musisz sprawdzić czy skrzydło równo pokrywa się z ościeżnica/np.: można zrobić obrys ołówkiem. Jeśli nie to przesuń skrzydło w potrzebną stronę. Jeśli tak: to sprawdź czy okucie działa a jeśli tak to czy zaczepy są prawidłowo ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts