Kojot90 27.10.2018 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Witam, jeśli trafiłem w zły dział z góry przepraszam. Jestem po wymianie kotła z podajnikiem, od tego czasu zapowietrzają mi się dwa grzejniki do góry w pokoju, firma która podłączała piec mówi ze jest wszystko ok. Zauważyłem, że zawór różnicowy zamontowany jest pionowo a nie poziomo, i przy załączaniu pompy nie słychać charakterystycznego uderzenia z zaworu, czy to może być przyczyną zapowietrzania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.10.2018 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Zapowietrzanie jest możliwe gdy do instalacji dostaje się powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 27.10.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Zawór różnicowy na pewno nie powinien być przyczyną zapowietrzania się grzejników. Pokaż zdjęcia kotłowni to sprawdzimy czy wszystko jest dobrze wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.10.2018 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Należy także wziąć pod uwagę pojawienia się w instalacji, po przeróbkach, nowych połączeń bimetalicznych powodujących elektrolizę i uwalnianie się wodoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 28.10.2018 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Należy także wziąć pod uwagę pojawienia się w instalacji, po przeróbkach, nowych połączeń bimetalicznych powodujących elektrolizę i uwalnianie się wodoru... pełna zgoda - np aluminium i miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.10.2018 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Np. lecz nie tylko... Szereg elektrochemiczny metali jest długi.W regulusach woda instalacyjna ma kontakt wyłącznie z miedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 28.10.2018 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Np. lecz nie tylko... Szereg elektrochemiczny metali jest długi. W regulusach woda instalacyjna ma kontakt wyłącznie z miedzią. Ale jak sam piszesz mogą też być inne metale występujące w pozostałej części instalacji np wymiennik kotła z aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 29.10.2018 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 I w tym miejscu najczęściej pojawia się wspomniany problem - wymiennik. Twoja uwaga była, znając Twoją szczególną aktywność w atakowaniu regulusów, dwuznaczna... Stąd moje doprecyzowanie. Regulusy to grzejniki o konstrukcji miedziano-aluminiowej. https://www.regulus.com.pl/dane-techniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kojot90 29.10.2018 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 O jakie zdjęcie dokładnie chodzi ? 2 dni temu dolałem wody i znowu grzejniki od dołu zaczynają robić się zimne, bardziej ciekawi mnie to co się z tą wodą dzieje, czy wylatuje z wężyka przez zbiornik wyrównawczy czy jakiś mikrowyciek, ale nigdzie go nie widać właśnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 30.10.2018 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Zdjęcia wszystkiego co związane jest z ogrzewaniem. Kotłownia, naczynie jak jest podłączone, niegrzejący grzejnik. Narysuj jakiś schemat. Przecież my nie siedzimy u Ciebie w domu. Jak nie to wołaj "speców" z twojej okolicy nie się przyglądną i może pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts