kam93-93 27.10.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Zakupiłem mieszkanie w stanie deweloperskim i rozmyślam na temat urządzenia łazienki. Wymiary 169x270 cm. Łazienka ma gotowe przyłącza zgodnie z pierwotnym zamysłem projektanta. Nie przekonuje mnie do końca układ zaproponowany przez projektanta, ponieważ oznacza to przeciskanie się między umywalką i sedesem, by dostać się do wanny/prysznica. W związku z tym wymyśliłem propozycję wymagającą przeniesiem umywalki i grzejnika - na swoim miejscu pozostaje sedes, pralka (w zabudowie szafkowej) i prysznic walk-in. Co o tym myślicie? Macie inne propozycje? Jestem otwarty na Wasze pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 (edytowane) zachowałeś minimalne odległości sedesu od innych elementów? *** inne rozwiązanie: Edytowane 28 Października 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam93-93 29.10.2018 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 75 cm pomiędzy ścianką prysznica a krawędzią umywalkiDzięki za ciekawą propozycję, przemyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 03.12.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 kam 93-93, Twój układ jest fajny, ale zwróć uwagę że:1) Grzejnik w tym miejscu jest w zasięgu wody z prysznica, powieszenie na nim ręcznika będzie wymagało uwagi by go nie zamoczyć, jeśli kabina pozostanie otwarta.2) Zabudowanie całej ściany szafkami (nawet białymi) zmniejszy znacznie przestrzeń łazienki. Lepiej zrobić otwarte półki, szafki lustrzane albo tylko słupek nad pralką a nad umywalką dużą taflę lustra.3) Warto sprawdzić czy stelaża do podwieszenia wc nie da się wkuć w ścianę (przynajmniej częściowo), można w ten sposób zaoszczędzić kilka cm. 4) Jeśli pod blatem zabudowy ma się zmieścić pralka, to umywalka powinna być wpuszczana, bo będzie za wysoko.5) Prawą ścianę warto oszczędzić i nie wykładać ceramiką, to też doda wnętrzu lekkości i nie zabierze cennych centymetrów. Ścianę wystarczy pomalować farbą Kuchnia-Łazienka w wybranym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts