Olafowo 28.10.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Cześć, jak psuje się jedna rzecz to oczywiście kolejna od razu także W czym problem? Pierwszy problem od dłuższego czasu: raz na kilka dni zdarza się, że woda leje się pod napełnieniu zbiornika. Tak jakby "coś" nie odskakiwało. Wtedy trzeba wcisnąć dynamicznie któryś z przycisków by woda została spuszczona jeszcze raz i by "odbiła". Drugi problem od kilku dni: za każdym razem po spuszczeniu wody, kiedy zbiornik się napełnia dochodzi jakby do przelania, czyli zanim zatrzyma się napełnianie zbiornika nagle przez kilka sekund woda wylewa się jakby była spuszczana po czym jest stop i zbiornik jest pełny. Poniżej zdjęcia zestawu, który jest zamontowany. Nie wiem jaka to firma niestety. Nie mam zielonego pojęcia też jak to naprawić i za co się zabrać. Pomocy :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.10.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Rozbierz i dobierz się do pływaka, który zamyka zawór. Obstawiam, że pływak ma problem z płynnym poruszaniem się przez kamień na prowadnicy i wystarczy go oczyścić. Ale oczywiście to zgadywanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olafowo 28.10.2018 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Rozbierz i dobierz się do pływaka, który zamyka zawór. Obstawiam, że pływak ma problem z płynnym poruszaniem się przez kamień na prowadnicy i wystarczy go oczyścić. Ale oczywiście to zgadywanka. Dzięki wielkie za poradę Tylko jak go rozebrać by nic nie uszkodzić? Co pokolei rozkręcać? I czym skutecznie usunąć kamień z prowadnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.10.2018 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Jeśli nie wiesz całkowicie jak sie do tego zabrać, pozostaje hydraulik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olafowo 28.10.2018 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Jeśli nie wiesz całkowicie jak sie do tego zabrać, pozostaje hydraulik. Po prostu nigdy tego nie robiłem Niemniej bardzo wielu rzeczy w domu nigdy nie robiłem, po czym robiłem to pierwszy raz i udawało się wszystko naprawić. Po prostu nie chcę czegoś na wejściu spartolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olafowo 01.11.2018 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Rozkręciłem całość i wyciągnałem wszystkie elementy oprócz zbiornika Dlaczego? Ano dlatego, że wczoraj trzasnęło awarią na maxa. Woda lała się maksymalnie non stop. Generalnie wszystko przeczyściłem (w sumie kamienia było tak dużo, że go skuwałem mocząć po kilkadziesiąt minut w occie jabłkowym i sodzie). Oczyściłem też uszczelki i wspomogłem je smarem silikonowym. Całość poskładałem i ... działa jak nówka Poniżej dwie fotki "przed" i "po" najbardziej hardcorowych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts