Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja w mieszkaniu

Recommended Posts

Co kolega sugeruje ?

Że autor grzebał na przykład ?

Znam sytuacje, gdy dziadostwo wyłaziło po ośmiu czy dziesięciu latach, gdy paprok połączył Al z CU bezpośrednio.

Wcześniej działało ... przecież.

Niczego nie sugeruję ale też nie oceniam bez wizji lokalnej i pomiarów jak Kolega;-) A jeśli dziadostwo wychodzi po dziesięciu czy ośmiu latach to raczej powinno wyjść po pieciu i kolega wie przy okazji czego;-)

To co przez dwa lata było ok a teraz coś się dzieje? I teraz "paproki" itd.

Cały czas tak było ale wczoraj straciłem projekt nad którym pracowałem pół dnia. Wcześniej wiedziałem o której zamakają sie rolety i nad niczym nie pracowałem. Wczoraj robiłem prezentację i w wyniku zmiany czasu zamykanie rolet zmieniło się i trach wszystko znikło nad czym robiłem. Przynajmniej nauczyłem się w programie robić na przyszłość beckup. Ale mam już tego dośc i muszę to naprawić. Pech chce że do niedzieli jestem w pracy i nie moge zrobić zdjęc instalacji.

Cały czas tak było ale wczoraj straciłem projekt nad którym pracowałem pół dnia. Wcześniej wiedziałem o której zamakają sie rolety i nad niczym nie pracowałem. Wczoraj robiłem prezentację i w wyniku zmiany czasu zamykanie rolet zmieniło się i trach wszystko znikło nad czym robiłem. Przynajmniej nauczyłem się w programie robić na przyszłość beckup. Ale mam już tego dośc i muszę to naprawić. Pech chce że do niedzieli jestem w pracy i nie moge zrobić zdjęc instalacji.

No ok i co chcesz to sam naprawić czy tylko troszkę pobiadolić na forum?

Cały czas tak było ale wczoraj straciłem projekt nad którym pracowałem pół dnia.

Polecam crtrs-s co jakiś czas naciskać :).

Jak wyłączają ci się z przepięcia indukowanego, to może masz kiepskie chińskie zasilacze bez dławików filtracyjnych - na rynku są takie guana.

Jak ci się wyłączają od spadku napięcia, to może gdzieś masz słabe połączanie i trzeba je poprawić.

• 1 month później...

Ja się zgadzam z kolegami co do tego, że protokoły pomiarowe i dokumentacja powykonawcza powinna być u inwestora.

Odniosę się do meritum, czyli do pierwszego postu.

Nie będąc na miejscu, objawy opisane w poście świadczą, że wina raczej nie leży po stronie instalacji tylko zakłócenia sieci pochodzą od silnika rolet oraz uważam że laptop kolegi jest do ...y. Jaki to lapptop?