Remiks 02.11.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Co kolega sugeruje ? Że autor grzebał na przykład ? Znam sytuacje, gdy dziadostwo wyłaziło po ośmiu czy dziesięciu latach, gdy paprok połączył Al z CU bezpośrednio. Wcześniej działało ... przecież. Niczego nie sugeruję ale też nie oceniam bez wizji lokalnej i pomiarów jak Kolega;-) A jeśli dziadostwo wychodzi po dziesięciu czy ośmiu latach to raczej powinno wyjść po pieciu i kolega wie przy okazji czego;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.11.2018 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Przecież nie oceniałem. Wskazywałem autorowi, czego się domagać od wykonawcy i na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 02.11.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 A to #16 "Instalacja ma być przekazana do eksploatacji jako sprawna i bezpieczna, a tego nie ma. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.11.2018 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Nie będę pisał, że "lapsus językowy", ale fakt - autor tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 02.11.2018 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 To co przez dwa lata było ok a teraz coś się dzieje? I teraz "paproki" itd. Cały czas tak było ale wczoraj straciłem projekt nad którym pracowałem pół dnia. Wcześniej wiedziałem o której zamakają sie rolety i nad niczym nie pracowałem. Wczoraj robiłem prezentację i w wyniku zmiany czasu zamykanie rolet zmieniło się i trach wszystko znikło nad czym robiłem. Przynajmniej nauczyłem się w programie robić na przyszłość beckup. Ale mam już tego dośc i muszę to naprawić. Pech chce że do niedzieli jestem w pracy i nie moge zrobić zdjęc instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 02.11.2018 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Cały czas tak było ale wczoraj straciłem projekt nad którym pracowałem pół dnia. Wcześniej wiedziałem o której zamakają sie rolety i nad niczym nie pracowałem. Wczoraj robiłem prezentację i w wyniku zmiany czasu zamykanie rolet zmieniło się i trach wszystko znikło nad czym robiłem. Przynajmniej nauczyłem się w programie robić na przyszłość beckup. Ale mam już tego dośc i muszę to naprawić. Pech chce że do niedzieli jestem w pracy i nie moge zrobić zdjęc instalacji. No ok i co chcesz to sam naprawić czy tylko troszkę pobiadolić na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 02.11.2018 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Cały czas tak było ale wczoraj straciłem projekt nad którym pracowałem pół dnia. Polecam crtrs-s co jakiś czas naciskać . Jak wyłączają ci się z przepięcia indukowanego, to może masz kiepskie chińskie zasilacze bez dławików filtracyjnych - na rynku są takie guana. Jak ci się wyłączają od spadku napięcia, to może gdzieś masz słabe połączanie i trzeba je poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.11.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Ano trzeba. Tylko że to zdanie dla elektryka z prawdziwego zdarzenia, a nie takiego, co mu "pasuje byle co" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 10.12.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Ja się zgadzam z kolegami co do tego, że protokoły pomiarowe i dokumentacja powykonawcza powinna być u inwestora.Odniosę się do meritum, czyli do pierwszego postu.Nie będąc na miejscu, objawy opisane w poście świadczą, że wina raczej nie leży po stronie instalacji tylko zakłócenia sieci pochodzą od silnika rolet oraz uważam że laptop kolegi jest do ...y. Jaki to lapptop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 10.12.2018 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Laptop to MSI GE 60 bardzo dobry sprzęt. A zakłócenia pochodzą od huba 2.0 a raczej jego zasilacza. Po wywaleniu zasilacza jak ręką odjął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 10.12.2018 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Na to bym nie wpadł, bo mam stację dokującą jako hub USB.Ale pamiętam, jak w epoce skrętki dostawałem zakłócenia od strony LAN-u na aktywnym hubie.Naprawdę było kiedyś takie coś jak huby Ethernetowe. Łza się w oku kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts