tomasz_s1983 01.11.2018 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 (edytowane) ... Edytowane 17 Lutego 2019 przez tomasz_s1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.11.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 nierealne.Stolarka min 20 tyśDach min 40 tyś - trzeba zdemontować i wywieźć stare poszycie. Przy okazji sprawdzić belki stropowe (były zalewane!), ułożyć ocieplenie, izolację (papa?), zrobić nowe obróbki blacharskie i nowe rynny (bo elewacje ocieplasz)20 tyś ogrzewanie podłogowe z kotłem (czyli trzeba nowe wylewki, nowe okładziny podłogowe) Ścianka działowa nie powinna być gruba. Masz na myśli nośną (skoro potrzeba podciąg) Sadzę, że jak zmieścisz się w 200 tyś to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 28.01.2019 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Miałem podobną sytuację do ciebie, ale ja remontowałem prawie wszystko sam.Ty musisz się przygotować na ok 200 000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek17bn 07.02.2019 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Jestem w trakcie remontu takiej kostki z 1973 roku. Mam jednak trochę mniej roboty niż Ty , pytanie co i jak chcesz remontować. Ja np. wymieniłem całą kanalizacje z nowymi rurkami + cyrkulacja do łazienki na piętrze(przerabiana z pokoju), może u Ciebie jest wymieniona. Wymieniam instalacje elektryczną + zwiększam moc na 3 fazy, bardzo chciałem podłogówkę na parterze (55m2) ale po wycenach na ok 40k (kocioł gazowy ,materiał robocizna) stwierdziłem że pozostanę przy grzejnikach które są zamontowane (stalowe płytowe) , niestety okazało się że miedź wchodzi tylko do ścian a wewnątrz już jest stal więc wymieniam je na PEX z rozdzielaczami i podłogówka na RTlach do łazienek. Stolarka okienna -wymieniam tylko 4 okna , drzwi zewnętrze + 7 sztuk wew. wylewki, gładzie(tam gdzie trzeba to tynki lub siatka), o panelach , kafelkach, oświetleniu i umeblowaniu nie ma co wspominać Moje założenie to zamknąć się w 130k Poniesione wydatki: -kanalizacja i woda z robocizną 5k -okna (tylko material) 5k - wywóz gruzu 1k Przyszłe szacowane: -kocioł gazowy kondensacyjny z zasobnikiem i robocizna 15k -CO (rozdzielacze,rurki pex ,rtle) tylko material 3k -elektryka z materiałem 5k -agd kuchnia 10k -meble kuchnia 10k -drzwi all 10k -robocizna pokoje 10k -robocizna łazienki 15k -schody 10k -wylewki 4k -styropian pod wylewki 2k To tak w zaokrągleniu, gdzieś dodałem, gdzieś ująłem , najlepiej weź sobie excella i wpisuj po kolei narazie same materiały bo to jesteś w stanie sam sobie wyliczyć , z robocizną jest b.różnie. Dochodzi wiele rzeczy w trakcie o których pewnie nie myślałeś, jak wymieniam okna to i wymieniasz parapety, jak robisz tynki/gładzie to warto wymienić to co jest pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts