Jochimm 04.11.2018 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Cześć Wam, Mam pytanko odnośnie ocieplenia stropu. Konstrukcje dachu wykonana jest z wiązarów, ale udało się wygospodarować poddasze użytkowe. Będzie tam pokój i garderoba. Chce strop ocieplić/izolować akustycznie wełna. Pytanie odnośnie folii. Czy mam zastosować jakaś folię pod / nad wełną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.11.2018 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Jaka jest konstrukcja stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jochimm 04.11.2018 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Drewniana. Zaznaczyłem za cała konstrukcja dachu wykonana jest z wiązarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jochimm 05.11.2018 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Folia jakaś specjalną czy zwykła budowlana, która bardziej osloni wełnę aby nie pyliła przy kolejnych pracach wykończeniowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.11.2018 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Drewniana. Zaznaczyłem za cała konstrukcja dachu wykonana jest z wiązarów Czy strop to deski od spodu i deski od góry a pomiędzy belki i bierzmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jochimm 05.11.2018 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Gotowe wiązary ustawione obok siebie co 80cm . Krokiew, jętka i belka stropowa w jednej całości jako gotowy element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.11.2018 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Czyli nie masz stropu? Widzisz membranę/deskowanie z sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jochimm 05.11.2018 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Bingo Chodzi mi o to że poddasze jest użytkowe. Nabije tam łaty i położę OSB. Na parterze podwieszę sufit z KG. Między to chce ułożyć wełnę, która bardziej ma pełnić funkcję izolacji akustycznej niż cieplnej. Czy pod folię, na folię dać jakąś folię ? Musi być ona jakaś specjalną np. Paroszczela, paroprzepuszczalna. Czy zwykła która poporostu ograniczy pylenie wełny, A może wg nie trzeba dawać folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.11.2018 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Na GK daj folię paroszczelną. Ocieplenie od ogrzewanej przestrzeni nie ma sensu. A wygłuszenie pomiędzy niewiele da, bo dźwięki przeniosą się konstrukcją. Użytkowe poddasze na takim stropie to słabe rozwiązanie. Ale to nie ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jochimm 06.11.2018 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Da da, wygłuszy. Dodatkowo między legary A OSB dam filc albo gumę, aby jeszcze wytłumić.A folia paroszczelna to dobre rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts