klipsol 05.11.2018 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Posiadam piec na ekogroszek ze sterownikiem Tech ST 750 z PID. Zamierzam zamontować ogrzewanie podłogowe na paterze i poddaszu (około 170m2) zasilane z rozdzielaczy odpowiednio na każdym poziomie),we wszystkich pokojach regulatory pokojowe. W górnej i dolnej łazience drabinki zasilane oddzielnie (nie z rozdzielaczy podłogówki bo wg. mnie to bez sensu). Piwnica to grzejniki w każdym pomieszczeniu, które będą używane sporadycznie. Bojler stojący 200l.Pytanie jak to wszystko podłączyć? A mianowicie chodzi o to czy drabinki i grzejniki w piwnicy na tym samym obiegu co wężownica bojlera? Temperatura na grzejnikach i drabinkach sterowana za pomocą zaworów termostatycznych. Temperatura wody w boilerze sterowana za pomocą sterownika na piecu. Czy zawór czterodrogowy wystarczy? Czu coś jeszcze dołożyć do tego? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klipsol 08.11.2018 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Nikt nie ma chęci pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.11.2018 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Wężownica bezpośrednio , grzejniki za zaworem czterodrogowym. Jeśli regulatory pokojowe podłogówki będą współpracowały każdy ze swoim zaworem sterowanym na rozdzielaczu to w celu ograniczenia temperatury idącej na podłogówkę należało by jeszcze dać układ mieszacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 09.11.2018 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Myślę że powinieneś to podłączyć przez zawór 3d na powrocie i sprzęgło. Bojler przed sprzęgłem a za sprzęgłem mieszacz na podłogę z pompą i osobna pompa na grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts