bandola_1 06.11.2018 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 WITAM. Dostałam w spadku po tacie pole rolne, które już notarialnie zostało przepisane. Były jeszcze zabudowania: stary dom i stodoła. Zabudowania te stoją na działce należącej do gminy. Parę dni temu dostałam informację, że musimy rozebrać stodołę, bo grozi zawaleniem. Mam zatem pytanie: czy jeśli grunt jest gminy to ja muszę pokrywać koszty rozbiórki skoro po rozbiórce grunt nadal będzie gminy? Może ktoś był w podobnej sytuacji i może ma dla mnie jakąś dobrą radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2018 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) No to jak dostałaś spadek, skoro stodoła nie stoi na twoim gruncie? Nie musisz rozbierać - bo to nie twoje. Tutaj orzeczenie sądu w niemal identycznym sporze:http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/6551598C67 Edytowane 6 Listopada 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts