Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o radę z zaarzowaniem pokoju - sypialni

Sarprzy130

Recommended Posts

Witam,

Piszę tutaj po raz pierwszy i liczę na pomoc. Czeka mnie remont pokoju sypialni dla przyszłego mojego męża, połtorarocznego synka, synka drugiego jeszcze w brzuchu i mnie. Także w pokoju 4x5 musi znaleźć się miejsce na łóżeczko dla dzidziusia, łóżko trochę większe dla starszaka, nasze 160 x200, szafę 150 szeroka i komode.

2b28f8e3d2e0b66a

Szafa 150,bo chciałam żeby była na ścianie koło drzwi po lewej stronie patrzac na obrazek więc większa się nie zmieści a po prawej od drzwi jest grzejnik.

Proszę o radę z rozmieszczeniem mebelków, bo zupełnie nie wiem jak je dobrze rozplanowac. Z góry dziękuję za wszystkie propozycje.

Sara

Można tak:

74624939e7111950gen.jpg

Maksymalnie wielka szafa (lub dwie po 150 cm), łóżko małżeńskie 160x200, wysoka komoda MALM 80x48 z IKEA, łóżeczko dla starszego niedaleko okna, obok mały stoliczek (np. LACK). Łóżeczko noworodka zaraz przy łóżku rodziców. Za łóżeczkiem przewijak przy kaloryferze, z daleka od okna. Na ścianie z kaloryferem półki lub zamykane wiszące szafki na kosmetyki dla małego.

A no tak To teraz będę już wiedzieć :) Bardzo podoba mi się ta propozycja. Bałam się, że taka duża szafa zaraz na wejściu zmniejszy bardzo pomieszczenie, ale teraz myślę, że w sumie nie byłoby źle zwłaszcza, ze pokój jest "słoneczny" i meble chcemy białe i właśnie nie wiem czy dobrze byłoby szafę z lustrem?