a.szczawinska 07.11.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Witam! Mam działkę o wymiarach mniej więcej 23m x 30m (30m na głębokość). Planuje zrealizować projekt APS 285 pracowni Archi-Projekt. Mam jednak dylemat, czy wybrać APS 285 http://archi-projekt.com.pl/index.php?mod=main&scr=main&evt=showDetails&id=773 i wybudować garaż wolnostojący na końcu działki z wjazdem obok domu, czy wersję z garażem APS 285+G http://archi-projekt.com.pl/index.php?mod=main&scr=main&evt=showDetails&id=777 . Ja wolę garaż w bryle domu, natomiast mąż chce garaż z pomieszczeniem gospodarczym na końcu działki. Ja boję się, że zrobi się z tego składzik na milion niepotrzebnych gratów Jakie jest wasze zdanie? Musimy się w końcu zdecydować! Poniżej rzuty obu projektów: APS 285 APS 285+G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.11.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 to jest maleńki domek a kotłownia wielka jak pod piec na węgiel. Za to spiżarka bardziej niż symboliczna.na dodatek kotłownia od strony najbardziej reprezentacyjnej, czyli od ogrodu.No i brak wentylacji mechanicznej... Garaż - budowany osobno będzie droższy. Jeśli garaż będzie stał na końcu działki, to wybrukowanie dojazdu też pochłonie spora sumę. Natomiast jeśli chodzi o funkcjonalność to wypadnie podobnie - i tak w deszczu trzeba wyjść z domu by iść do garażu.Natomiast warto się zastanowić czy samochód jest aż tak ważnym członkiem rodziny by budować mu stajnię kosztem wygody człowieka w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.szczawinska 14.11.2018 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Dziękuję serdecznie za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts