pabloh.ini 07.11.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 (edytowane) Witam wszystkich Będę wdzięczny za pomoc w aranżacji salonu z aneksem (28m2). Na zdjęciu widać moją propozycję (po lewej) i oryginalny układ od dewelopera (po prawej). Na czym mi zależy: 1) Funkcjonalna kuchnia - układ od dewelopera mi się nie podoba. Chciałbym zachować ciąg lodówka -> blat -> zlew -> blat -> kuchnia -> blat. Myślałem o słupku z piekarnikiem pod ścianą, ale chyba za mało miejsca - nie chcę go robić na siłę kosztem blatu. Czy taki układ ma sens? Zlew nie będzie jakoś często używany, czy może być w takim wypadku w rogu? (ociekaczem od rogu). Półwysep to dodatkowe szafki (głębokość 40) + hokery. Na lewo od okapu do lodówki wiszące szafki. 2) Część jadalniana - stół rozkładany, normalnie dla dwóch osób, okazjonalnie dla 6-8. Oprócz serwantki pod ścianą nie mam za bardzo pomysłu na meble, żeby było przejście wokół stołu. Bardzo mi się podoba styl prowansalski (serwantka, kredens) ale nie wiem gdzie to pomieścić, żeby nie zagracić. 3) Część wypoczynkowa - w rogu miałby stanąć biokominek, pod ścianą szafka rtv, w drugim rogu regał na książki. Mój pomysł to średniej wielkości narożnik, standardowy (długość 2300) wydaje mi się za duży. Pokój ma orientację zachodnio-południową, chciałbym wykorzystać ilość światła i duże drzwi balkonowe (szerokość 100 + 180). Nie chciałbym zagracić tego pomieszczenia, ciekaw jestem również co myślicie o takim rozkładzie kuchni. Będę wdzięczny za wszystkie porady Pozdrawiam! Edytowane 7 Listopada 2018 przez pabloh.ini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.11.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 bardzo mały obrazek. Możesz dac większy? telewizor ma być duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabloh.ini 07.11.2018 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Mam nadzieję, że teraz lepiej. Telewizor hmm raczej duży, myślałem o 55' ale wielkość chcę dostosować do odległości między nim a kanapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.11.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 czy w stylizowanym na prowansalskie wnętrzu duży telewizor będzie pasował? ja bym zmieniła miejscami stół i kanapę.W tej chwili kanapa na środku pokoju blokuje przejście do okna tarasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabloh.ini 07.11.2018 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Niestety do takiego wnętrza chyba żaden telewizor nie będzie pasował I całego mieszkania też w takim stylu nie planuję, tylko te przeklęte serwantki i stoły mi się podobają. O coś takiego: Oczywiście telewizor pasuje tu jak pięść do oka, więc nie upieram się na Prowansję. Może być też sielsko W każdym razie nie podobają mi się nowoczesne wnętrza. Kanapa po drugiej stronie ma ten minus, że na koniec dnia słońce może świecić na tę ścianę (czyli na telewizor). No i wydawało mi się, że naturalne miejsce jadalni jest przy kuchni. Jak byś poustawiała meble? Czy barek ma wtedy sens? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.11.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Polecam umieścić telewizor tak, by nie był dominującym elementem ściany przykłady: Ostatnia wersja wzorowana na tej wizualizacji: http://womagmieszkania.pl/wp-content/uploads/2018/06/mieszkanie-styl-prowansalski-20.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabloh.ini 08.11.2018 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Dzięki za inspirację! Mam o czym myśleć... do tej pory nie rozważałem przesuwania ścian. Wszystkie przyłącza są w prawym dolnym rogu, dlatego opcja 1 mi się bardziej podoba - mniej kombinowania. Zabieram się za ustawianie na nowo klocków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts