mrDOM 15.11.2018 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Dzwoniłem dziś do majstra, powiedział, że przyjedzie i poprawi. Nie zwrócił uwagi na zakończenie w projekcie i zrobił, zakończył ścianę szczytową, jak powiedział standardowo. Też nie zwróciłem na to uwagi. Zwrócę mu za materiały. I to jest majster teraz to wiem, że i z elewacją z majstrem się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 15.11.2018 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Gorsze to są na jednej i na drugiej budowie szczyty dolane z betonu do samej krawędzi krokwi. Nie ma miejsca na ocieplenie A propos, czym raczej byście ocieplili ścianę szczytową od góry? Styropianem czy wełną i na jakim etapie budowy należy to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.11.2018 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 A propos, czym raczej byście ocieplili ścianę szczytową od góry? Styropianem czy wełną i na jakim etapie budowy należy to wykonać? My ociepliliśmy pianą na etapie pianowania poddasza. Jak styropianem to można i na etapie "ściany szczytowe stoją, więźba jeszcze się nie buduje: .Bo wtedy jest najlepsze dojście. Wełna jakoś w tym miejscu mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrDOM 17.11.2018 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Wrócę do tematu wątku bo jest mały dylemat. Na połączeniu jętka krokiew jest wkręt ciesielski grubość-8mm, długość-14mm i dwa gwoździe.Dekarz mówi, że jeśli dać śruby to trzeba te wkręty wykręcać bo są na środku połączenia.Może jednak dać np. jeszcze po jednym wkręcie ciesielskim i już?Dekarz twierdzi, że to specjalne wkręty z atestem itp. i że już na jednym (plus 2 gwozdzie jest ok)Czy jednak uprzeć się na śruby a te wkręty niech wykręci i wkręci później obok śrub?Krokwie w kalenicy są połączone na jeden wkręt ciesielski, mają jakiś taki bardzo szeroki łeb, na kilka centymetrów, tutaj ok?Poprosiłbym o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts