Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukuję konstruktora z Wrocławia lub okolic, który ma uprawnienia do projektowania

Recommended Posts

Wrocławscy architekci maja inne zdanie na ten temat - 2 z nich własnie mnie odesłało do konstruktora skoro wiem jak budynek ma wyglądać (zwłaszcza ze jest oparty na jednym z projektów gotowych) - szkoda im czasu na rysowanie gotowej wizji inwestora - mnie w takim układzie także szkoda czasu i pieniędzy by płacić za brak wizji architekta skoro dostaje układ domu z wymiarami na przysłowiowym talerzu.

Jakieś sugestie co do konstruktora z uprawnieniami do projektowania?

Ze swojego doświadczenia wiem, że najczęściej występuje olbrzymia przepaść między "gotową wizją inwestora" a tym co będzie zaprojektowane w końcowym efekcie.

Możliwe, że architekci też nie chcą takich Inwestorów bo wiedzą czym to grozi.

Jeżeli wybudowałeś już dwa domy dla siebie to ten trzeci będzie miał już wizję dobrą do realizacji.

Serio.

Przelać wizję inwestora na papier (na projekt) może każdy ogarnięty student architektury po 4 roku.

Poszukaj na olx.

Konstruktor generalnie nie ma uprawnień architektonicznych więc i tak potrzebny jest architekt.

Potrzebuje też zrobić PZT.

Udaj się do wrocławskiej Izby Inżynierów i może tam podadzą Tobie jakieś namiary na konstruktora.

Jeżeli wizja jest oparta na gotowym projekcie to najtaniej będzie poprosić o adaptację gotowca do twoich oczekiwań mimo uwagi:

"przerabianie projektu gotowego przy adaptacji mija się z celem w moim przypadku"

Biurem projektowym jest "Galeria domów"

https://www.galeriadomow.pl/projekty-domow

W tym domu jest tylko jedna łazienka. Nie ma w sumie pralni.

Za to wielka kotłownia - chcesz palić węglem?

Edytowane przez Elfir

Ten 4bis pasuje tylko jest za mały czy za duży?

Ma trochę wysokie poddasze nieużytkowe.

Nie wiem ile osób ma mieszkać ale łazienka jest trochę mała i w domu mogła by mieć okno.

Przeróbka takiego projektu to faktycznie nie jest problemem.

Dziwię się, że autorska pracownia nie che zrobić stosownych zmian.

To jest bardzo proste.