emc 12.11.2018 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Dzień dobry, Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o wypełnienie krótkiego kwestionariusza. Ankieta ma na celu zbadanie współczesnych zwyczajów konsumenckich w wyborze projektów domów. Link do anonimowej ankiety: https://goo.gl/forms/upV8MCaXpMaBaHq72 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2018 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Niektóre pytania sa dziwaczne i nie rozumiem co autor miał na myśli:"o tych elementach projektu chcę zadecydować SAM:- cegła" i kolejne:"O tych elementach projektu mogliby za mnie zadecydować EKSPERCI:- cegła" Cegła - chodzi o dekoracyjną okładzinę czy materiał budowlany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emc 13.11.2018 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Niektóre pytania sa dziwaczne i nie rozumiem co autor miał na myśli: "o tych elementach projektu chcę zadecydować SAM: - cegła" i kolejne: "O tych elementach projektu mogliby za mnie zadecydować EKSPERCI: - cegła" Cegła - chodzi o dekoracyjną okładzinę czy materiał budowlany? Dzięki za to pytanie, już doprecyzowuję - chodzi o materiał budowlany. Wybacz, że nie jestem precyzyjny w nomenklaturze budowlanej. Celem ankiety jest poznanie podejścia do procesu budowlanego w czasach internetu - m.in. na ile ludzie chcą sami decydować o każdym szczególe, a na ile są w stanie "oddać" te decyzje w ręce ekspertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2018 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) materiał budowlany - dziś praktycznie już nikt z cegły nie buduje. Najbliższe cegle są pustaki ceramiczne (np. Porotherm). W tych samych pytaniach jest też odpowiedź "- dach". Ale znów: konstrukcja dachu? kształt dachu? pokrycie dachu? I jakoś dziwnie odstające od pozostałych : "- AGD". Bo jeśli AGD, to dlaczego nie płytki, baterie, ceramika sanitarna, okładziny podłogowe i farba na ścianie? AGD to przecież temat wykończenia wnętrz niż stricte budowlany. W projekcie domu nikt nie wpisuje marek AGD. Nie rozumiem robienia ankiety budowlanej gdy nie ma się pojęcia o tym temacie? Do czego to ma służyć, skoro nie da żadnych miarodajnych wyników (nie znając tematu nie da się zadać właściwych pytań). Na tym forum raczej będą przeważały odpowiedzi o tym, że chcą decydować sami, bo taki jest charakter tego forum (dla dociekliwych i nieufnych) Ale deweloperzy sprzedają ogromną liczbę domów, gdzie inwestor nie ma pojęcia co de facto kryje się pod tynkiem. Edytowane 13 Listopada 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emc 13.11.2018 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 materiał budowlany - dziś praktycznie już nikt z cegły nie buduje. Najbliższe cegle są pustaki ceramiczne (np. Porotherm). Nie rozumiem robienia ankiety budowlanej gdy nie ma się pojęcia o tym temacie? Do czego to ma służyć, skoro nie da żadnych miarodajnych wyników (nie znając tematu nie da się zadać właściwych pytań) Dziękuję za troskę. "Cegła" w moim pytaniu ma oznaczać materiał budowlany do postawienia murów - nie ważne czy to jest pustak ceramiczny, cegła silikatowa, czy rama stalowa - chodzi o to czy człowiek chce sam podejmować decyzję co do wymienionych elementów, czy też woli oprzeć się na sprawdzonych rozwiązaniach zasugerowanych przez eksperta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2018 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Inwestor nie może sobie ot tak samowolnie podejmować decyzji, bo materiał budowlany musi być przeliczony przez konstruktora. W projektach gotowych zmiana materiału musi być zaakceptowana przez architekta adaptującego. Jeśli tam w ankiecie zostanie "cegła" to będzie to dalej niezrozumiałe dla wypełniającego, jeśli nie przeczyta naszej konwersacji, bo żaden budujący nie użyje takiego zwrotu wobec materiału konstrukcyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.11.2018 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 może na Oferii było ogłoszenie że zapłacą 30zł za ankietę związaną z wyborem projektu domu i 1zł za każdą wypełnioną ankietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2018 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Firewall - w sumie to by mi nawet ulżyło.Przez chwilę obawiałam się, że to może być jakaś ankieta potrzebna na studia i załamałby mnie wówczas poziom kształcenia studentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 13.11.2018 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Przecież było już kilku takich z ankietami, ale to były na prace licencjackie ( czyli takie prace jak kiedyś robiono w technikach dla zdobycia tytułu technika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts