Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom w budowie, a kominek

robos2234

Recommended Posts

Kup , uruchom to wewnątrz i ...opowiedz jak było.

Dom może być zimny ale kiedy na WYLOCIE rury jest 20 stopni, to jest coś nie tak z układem DGP,. Dom jest tylko miejscem w którym DGP się znajduje. Co innego, gdyby szło ciepło ale nie mogło ogrzać pomieszczeń, a taka sytuacja w tym przypadku nie występuje.

Działa bardzo dobrze...Tyle, że też trzeba mieć trochę doświadczenia w podłączaniu.

Zimny, nieocieplony dom...Trudno stwierdzić, czy coś jest źle podłączone, czy schładzanie powietrza w rurach jest tak duże, że na wylotach mamy 20 stopni - to i tak dobry wynik ( z pewnością nie docieplonych - z rachityczną cienką oryginalną izolacją). Dopóki nie ocieplisz i nie wygrzejesz chałupy, możecie tu gdybać do upadłego....

Zimny, nieocieplony dom...Trudno stwierdzić, czy coś jest źle podłączone, czy schładzanie powietrza w rurach jest tak duże, że na wylotach mamy 20 stopni - to i tak dobry wynik ( z pewnością nie docieplonych - z rachityczną cienką oryginalną izolacją). Dopóki nie ocieplisz i nie wygrzejesz chałupy, możecie tu gdybać do upadłego....

Póki dom nieocieplony a jak się ociepli to wtedy ... gdybanie.

Moje instalacje, grawitacyjne, w domach zimnych, budowanych w zimie przy -20C działały poprawnie i grzały wystarczająco. Przy wylotach ręki nie utrzyma.

Gdybanie.

Prościej jest poszukać przyczyny, bo gdzieś jest błąd.

Póki dom nieocieplony a jak się ociepli to wtedy ... gdybanie.

Moje instalacje, grawitacyjne, w domach zimnych, budowanych w zimie przy -20C działały poprawnie i grzały wystarczająco. Przy wylotach ręki nie utrzyma.

Gdybanie.

Prościej jest poszukać przyczyny, bo gdzieś jest błąd.

Czytaj ze zrozumieniem. Bez sensu ta licytacja.... Napisałem, że problemy są dwa. Ważniejszy jest ten, że po dziewięciu godzinach grzania nie nagrzał chałupy. To bez znaczenia czy ciepło poszło turbiną czy obok niej kratkami. Kominek grzeje. Zimny dom...

Zresztą jak chcesz, działaj, pomóż mu, grzej domy bez ocieplenia po swojemu! Wolny rynek...;)

Czytaj ze zrozumieniem. Bez sensu ta licytacja.... Napisałem, że problemy są dwa. Ważniejszy jest ten, że po dziewięciu godzinach grzania nie nagrzał chałupy. To bez znaczenia czy ciepło poszło turbiną czy obok niej kratkami. Kominek grzeje. Zimny dom...

Zresztą jak chcesz, działaj, pomóż mu, grzej domy bez ocieplenia po swojemu! Wolny rynek...;)

Czytaj ze zrozumieniem,........ na wylotach rur jest max 20C

i bez znaczenia jest w tym przypadku to, ile godzin grzeje. Kominek grzeje tam gdzie stoi, a tematem i problemem jest niska temperatura na końcach rur.

Możliwe, że chcesz coś doradzić ale coś nie wychodzi to radzenie. Może tym razem nie radź, bo i mnie już coś próbujesz.

• 2 months później...

witam ponownie!!!! Dom docieplony styropianem 15cm,sufity podwieszane zrobione!!!!! A tamp z wylotow nie przekracza 35 stopni!!!!!

Co teraz Panowie? Panie Piotr Batura nagrzewnice gazowa zakupilem i dogrzewam.....hehehh....bo z dgp osiagam zaledwie 15 stopni w pomieszczeniach.

Edytowane przez marek cieslak
...