alexno 14.11.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Stoję przed bardzo pilną (jutro kucie łazienki!) decyzją - prysznic walk in czy kabina z brodzikiem. Właściwie byłam zdecydowana na kabinę, ale budowlaniec bardzo namawia na walk in, bo mam wąską, ale dość długą łazienkę i twierdzi, że nie będzie problemu ze zrobieniem go na pietrze. Wizualnie takie rozwiązanie bardzo mi się podoba, pytanie, jak z użytecznością? Nie mam ogrzewania podłogowego, nieszczególnie też uśmiecha mi się wycieranie podłogi po każdym myciu, a lubię lać dużo wody. Kolejną kwestią jest mycie włosów rano - od lat robię to rano nad wanną lub prysznicem z głębokim brodzikiem, nie chciałabym być zmuszona do moczenia się w tym celu po całości;) Z drugiej strony od zwykłej kabiny odstrasza mnie to, jak szybko i paskudnie się starzeją - w rodziców lada moment będziemy mieć już 3. w przeciągu 10 lat, bo profile się powykrzywiały, uszczelki pogniły etc, a nie były to kabiny z supermarketu za kilka stów. Myślałam, że może coś takiego - walk in, ale z niskim brodzikiem - byłoby fajnym kompromisem: http://www.stylowalazienka.pl/userdata/gfx/d812bea1dc462eb84b52263b828ffe98.jpgCzy takie coś ograniczyłoby chlapanie na podłogę w porównaniu do prysznica bez brodzika? Bo te nieszczęsne włosy chyba dałoby się umyć...? Będę BARDZO wdzięczna za opinie, jak sprawdzają się Wam prysznice bez brodzików, z niskimi brodzikami i walk in kontra kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.11.2018 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Tylko walk in (cudów nie ma, zawsze się pochlapie dalej niż ścianka) lub kabina ze szklanymi drzwiami na zawiasach, bez brodzika. Dodatkowy odpływ liniowy w linii drzwi (nie wylewa sie) , gumowa ściągaczka do wody i dobra wentylacja łazienki (wentylator fi 125 , 150). Żadne drzwi na kółeczkach! Żadne brodziki! Wchodząc pod natrysk włączasz wentylator, to nawet lustro nie zaparuje. Po natrysku trzy ruchy ściągaczką wokół ścian - reszta wyschnie w kwadrans gdy zostawisz włączony wentylator (czasówka na 1/2 godziny). Żyję bez czasówki i bez podłogówki, remont w 2015. Jest jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola27 15.11.2018 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Tylko walk in (cudów nie ma, zawsze się pochlapie dalej niż ścianka) lub kabina ze szklanymi drzwiami na zawiasach, bez brodzika. Dodatkowy odpływ liniowy w linii drzwi (nie wylewa sie) , gumowa ściągaczka do wody i dobra wentylacja łazienki (wentylator fi 125 , 150). Żadne drzwi na kółeczkach! Żadne brodziki! Wchodząc pod natrysk włączasz wentylator, to nawet lustro nie zaparuje. Po natrysku trzy ruchy ściągaczką wokół ścian - reszta wyschnie w kwadrans gdy zostawisz włączony wentylator (czasówka na 1/2 godziny). Żyję bez czasówki i bez podłogówki, remont w 2015. Jest jak nowa. Mamy w domu bardzo podobne rozwiązanie i mogę potwierdzić. Sprawdza się w 100%. Na początku podchodziłam negatywnie ale teraz z perspektywy czasu , mogę powiedzieć że to było najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 15.11.2018 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Mnie walk-in nie przekonuje - nie lubię w czasie prysznica odczuwać chłodu, czy lekkich przeciągów. A trudno oczekiwać, że w całej łazience będzie tak samo ciepło i przyjemnie, jak w zwykłej zamykanej kabinie podczas mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.11.2018 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Jeśli łazienkę ogrzewasz wodą z prysznica, to twe obawy są oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts