agniecha_83 14.11.2018 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Witam, 10 lat temu kupiliśmy mieszkanie w domku 3 rodzinnym (wspolnota mieszkaniowa). Okazuje sie ze poprzedni właściciele naszego mieszkania zamurowali okno, które istnieje na mapkach planu budynku wybrane z Urzędu Miasta. Czy mi jako właścicielowi grożą jakies kary z tego tytułu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 14.11.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Dopóki nikt nie skontroluje tego, to nikt nie będzie sprawdzał "z urzędu" czy masz okno czy nie masz. Pytanie czy właścicielom sąsiedniej działki może to przeszkadzać, tak że mogliby zgłosić sprawę do PINB. Gdyby hipotetycznie ktoś zgłosił kontrolę, to pierwsze pytanie czy te okna mieszczą się w przepisach. Jeśli się mieszczą to można je projektem zamiennym zalegalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha_83 17.11.2018 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 tych okien nie ma fizycznie, a na planach budynku są. Chodzi o to że poprzedni właściciele widocznie z pozwoleniem lub bez zamurowali je. Tak sie zastanawiam czy ja jako obecny właściciel bede odpowiadać za to. I pytam bo wiem, że jeden sasiad z którym mamy konflikt może a wrecz mówił że to zgłosi do nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts