kmaniek 15.11.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Witam wszystkich, Dziś na jednym z forum na facebooku pojawił się dość ciekawy temat bezspoinowej izolacji podłogi: Thermowhite. Jak podają: - skład: polistyren + chemia + 4%woda - cena: 450 zł/m3 (materiał + robocizna) Spotkał się ktoś z czymś takim? i krótki filmik z aplikacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubert1981 17.01.2021 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Tak.znam to.Tylko twierdzę że cena jest z D.y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.01.2021 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Dziś na jednym z forum na facebooku pojawił się dość ciekawy temat bezspoinowej izolacji podłogi: Thermowhite. Nędzna lambda. Zamiast 20cm dobrego EPS trzeba prawie 30cm tego wynalazku. Czyli zamiast kupić 1m3 EPS trzeba kupić 1,5m3 - wychodzi więc cena też x1,5. Grubsza warstwa to również o większe ugięcie, a podają, że już przy 10Pa ugina się do 1,2%. Jak ma być drogo, to lepiej piana ZK - jeszcze za hydroizolację zrobi, i 50% grubości zaoszczędzisz (w tym koszt elewacji, EPS na ścianie itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszOpole 22.02.2021 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 (edytowane) Położyłem pół roku temu thermowhite w nowo budowanym domu. Wyrób był dziwnie miękki jak na izolacje podłogi i posiadał nieregularną twardość, więc zleciłem wykonanie badań oraz ekspertyz z których wynikło że izolacja nie posiada deklarowanego parametru twardości i jest niejednorodna Obecnie mam wstrzymaną budowę i sprawę w sądzie Więcej o produkcie: Karta charakterystyki WD100 zamieszczona na polskiej stronie z deklarowanymi właściwościami wyrobu (nie wiem czy jest właściwa, ponieważ zawiera numer ETA1704, gdy poprawny to ETA0428 ) https://www.thermo-white.pl/wp-content/uploads/2020/05/TL-WD-100-R-CZ.pdf Znalazłem jeszcze drugą kartę produktu WD100 o innych parametrach: https://www.frieser-muenchen.de/tl_files/frieser-muenchen/frieser-produkte/130c-II/ThermoWhite_Datenblatt_WD_100_R.pdf Według dokumentacji bazą spoiwa jest cement biały portlandzki (dokumentacja LCA) https://thermowhite.at/beta/wp-content/uploads/Downloads/05-Berichte/ThermoWhite_LCA_Bericht_DE.pdf Badania udostępnione przez producenta: https://thermowhite.at/beta/wp-content/uploads/Downloads/05-Berichte/ThermoWhite_Gutachten_Belastbarkeit.pdf Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez LukaszOpole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 27.02.2021 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Nędzna lambda. Zamiast 20cm dobrego EPS trzeba prawie 30cm tego wynalazku. Czyli zamiast kupić 1m3 EPS trzeba kupić 1,5m3 - wychodzi więc cena też x1,5. Grubsza warstwa to również o większe ugięcie, a podają, że już przy 10Pa ugina się do 1,2%. Jak ma być drogo, to lepiej piana ZK - jeszcze za hydroizolację zrobi, i 50% grubości zaoszczędzisz (w tym koszt elewacji, EPS na ścianie itd). Dokładnie - piana ZK, którą mam u siebie na posadzkach to drogo i dobrze, a ten wynalazek to moim zdaniem drogo i bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusmar 11.03.2021 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) Rozważałem to ocieplenie ale kierownik budowy wybił mi to z głowy. To zwykły granulat mieszany z cementem lub jakimś gipsem i sprzedawany za grubą kasę Edytowane 12 Marca 2021 przez lusmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczepan1978 23.04.2021 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Jaki koszt tego vs styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NSovada 28.02.2022 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) Produkty thermowhite WD100 i WD130 zostały skontrolowane przez Inspektora Budowlanego i wobec nich toczy się postępowanie wyjaśniające. W trakcie kontroli wykryto liczne nieprawidłowości, w związku z czym wstrzymano obrót nimi do czasu zakończenia procedury weryfikacji. Powyższa wiadomość ma na celu jedynie poinformowanie o stanie faktycznym celem umożliwienia konsumentom podjęcia świadomego wyboru z uwzględnieniem zalet i wad produktu. Dokumenty przekazane w ramach informacji publicznej do ktorej każdy obywatel ma prawo wglądu Edytowane 28 Lutego 2022 przez NSovada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts