rustin 24.11.2019 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Ja teraz ustawiłem na 2 w skali niemieckiej, jak miałem na 5 to był kamień w czajniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 28.11.2019 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Wygląda na to, że masz dosyć mały ten zmiękczacz... skoro przed regeneracją twardość wzrasta to znaczy, że złoże już się wyczerpało (powodów tego może być kilka, np. za mała dawka soli albo za duża objętość między regeneracjami). Zmiękczacz jest dobry, problemem jest zapychający się filtr przed nim 20mikronów. Jak go nie wymieniam przez dłuższy czas to złoże nie jest uzupełniane odpowiednią ilością wody. Miałem pełno tych filtrów po zakupie zmiękczacza i muszę je zużyć, ale nigdy mi się nie chce go zmieniać na czas stąd "problemy" z twardością. Być może już w przyszłym roku założę 50 mikronów i problem "odłoży się w czasie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 29.11.2019 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Zmiękczacz jest dobry, problemem jest zapychający się filtr przed nim 20mikronów. Jak go nie wymieniam przez dłuższy czas to złoże nie jest uzupełniane odpowiednią ilością wody. Miałem pełno tych filtrów po zakupie zmiękczacza i muszę je zużyć, ale nigdy mi się nie chce go zmieniać na czas stąd "problemy" z twardością. Być może już w przyszłym roku założę 50 mikronów i problem "odłoży się w czasie". Ale jeśli miałbyś zatkany filtr wstępny to miałbyś problem z wodą w kranie - czyli albo by jej nie było, albo byłoby niskie ciśnienie... masz takie objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 29.11.2019 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Oczywiście, że tak. Jak jest zapchany filtr mam automatycznie słabsze ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhorz 07.01.2020 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 (edytowane) A co wszyscy zainteresowani na to ????http://mpwik-milanowek.pl/app/webroot/files/ckeditor/jakosc_wody_2015/Artyku%C5%82_Twardo%C5%9Bc_wody_przeznaczonej_do_spo%C5%BCycia_przez_ludzi.pdf Edytowane 7 Stycznia 2020 przez dhorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts