Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka - pomoc w zaaranżowaniu

maciok

Recommended Posts

Witajcie!

jestem Maciej i jestem tu nowy

Niedawno zostałem właścicielem małego domku, który odbiorę w stanie deweloperskim.

I w tym momencie mam możliwość poukładania instalacji sanitarnej tak jak sobie zażyczę.

Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zaaranżowaniu takiej oto łazienki - mam nadzieję ze załącznik się załaduje :)

zależy mi na wannie około 170x75cm, oraz na 2 umywalkach oraz na zabudowie pralki i suszarki jedna na drugiej.

mam nadzieję, że doradzicie mi troszkę.

pozdrawiam!!!!!

łazienka.jpg

• 2 weeks później...

Czy w programie Sketch up zwizualizuje sobie taka łazienkę?

Przejrzałem forum i gdzieś mi wpadła taka nazwa programu.

ponawiam pytanko co do wykonania wizualizacji bo chciałbym zaprezentować taki układ żonie...

A czy coś byście zmienili jeżeli miałbym możliwość rezygnacji z pralki w tej łazience?

masz tam 170 cm. Jak dojdą tynki to wannę trzeba byłoby wkuwać, gdyby miała stanąć na szerokość pomieszczenia (co byłoby rozsądne).

chyba, że ściany równe, pod wykończenie od razu (np. płytki), rezygnujemy z tynku, wtedy 170cm wanny wchodzi między sciany, płytka 1-1,5cm staje na wannie

chyba, że ściany równe, pod wykończenie od razu (np. płytki), rezygnujemy z tynku, wtedy 170cm wanny wchodzi między sciany, płytka 1-1,5cm staje na wannie

tynk musi być ;)

Zakładam, że podkuje, a płytki i tak postawie na wannie - chyba że tynku dowalą tyle że wanna będzie głupio wyglądać tak mocno wpuszczona w ścianę.

Co do kwietnika to nie ma szans. Zdecydowanie super to wygląda, ale o kwiatki trzeba dbać, a ani ja ani moja kobieta nie mamy do tego reki :p

• 4 weeks później...