kurtz 22.11.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Dziś oderwałem folię zabezpieczającą i razem z folią poleciało kawałek fugi, przyjrzałem się bliżej pozostałym i okazało się, że mogę je rysować paznokciem. Fugi położone ok. tygodnia temu. Ręce opadają. Co z tym robić, poczekać aż się wytra od mycia i położyć nowe? co poszło nie tak - wykonawca dał za dużo wody? Na podłodze ta sama firma fugi (sopro df10) i są dość twarde, więc to nie wina materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 22.11.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Co poszło nie tak? Twardość fugi to jedno. Moim zdaniem błąd jest również w zbyt długim czekaniu z zerwaniem folii - mogę się mylić, ale wydaje się, że należało je zerwać gdy fugi były jeszcze mokre. Podobnie jak taśmy malarskie odcinające malowane ściany, które należy zrywać zanim farba wyschnie całkowicie. Ja bym ponownie zabezpieczył listwy, deliktanie wykruszył fugi i położył nowe. Nie ma na co czekać, bo by mnie taki widok fug tylko wkurzał codziennie (szczególnie ten z foto nr 2). Edytowane 22 Listopada 2018 przez maaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 22.11.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 kurtz -kupiłeś fugi, które w opisie mają - idealną gładkość. Zdjęcia pokazują co innego a takie porowate fugi w łazience, mogą poskutkować niechcianymi "grzybkami" Podpowiedz wykonawcy, że czasami warto założyć gumę...na palec i przeciągnąć nim po fudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 23.11.2018 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Już nie mam na nich sił. Napewno z czasem będzie się to wycierać.Da się w przyszłości wymienić te fugi bez uszkadzania płytek? bo ciężko to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 24.11.2018 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Miałem kilka lat temu taki przypadek . Zadzwonił inwestor , że po kilku miesiącach , fugi się wykruszają . Pojechałem do niego i odkurzaczem wessałem wszystkie fugi . To też było sopro . Od tamtej pory ich nie stosuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 11.02.2019 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.02.2019 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 jakieś pomysły? Wymienić. W poprzednich dwóch mieszkaniach fugi mi schodziły - najbardziej się "rozpływały" przy czyszczeniu parownicą. W domu część mam epoksydowych (i te są nie do ruszenia) część fugabella. I te kłądzione przez speca też "brudzą". Część położyłem sam i zastosowałem patent z netu - że przez następne dwie-trzy doby trzeba fugi zwilżać. I te trzymają się jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 02.05.2019 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Wymienić. W poprzednich dwóch mieszkaniach fugi mi schodziły - najbardziej się "rozpływały" przy czyszczeniu parownicą. W domu część mam epoksydowych (i te są nie do ruszenia) część fugabella. I te kłądzione przez speca też "brudzą". Część położyłem sam i zastosowałem patent z netu - że przez następne dwie-trzy doby trzeba fugi zwilżać. I te trzymają się jak należy. ale wydrapywałeś te stare fugi? da się bez uszkadzania płytek? A jest sens próbować to wzmocnić jakimiś preparatami do wzmacniania podłoży mineralnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts