mastodont 27.11.2018 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Witam serdecznie, trochę poszalałem i zrobiłem otwór o średnicy 68,5cm, w to mają wejść drzwi "60". Ponieważ raczej tylko ościeżnica stała wchodzi w grę (drzwi od ściany do ściany) to czy są na rynku ościeżnice, które pozwolą mi ugrać te brakujące dwa lub trzy centymetry? Oczywiście chodzi o drzwi wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.11.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Witam serdecznie, trochę poszalałem i zrobiłem otwór o średnicy 68,5cm, w to mają wejść drzwi "60". Ponieważ raczej tylko ościeżnica stała wchodzi w grę (drzwi od ściany do ściany) to czy są na rynku ościeżnice, które pozwolą mi ugrać te brakujące dwa lub trzy centymetry? Oczywiście chodzi o drzwi wewnętrzne. Nie ma. Ościeżnice stałe mają zwykle 68-69cm. Zostaje podkuć do 70cm lub zrobić tak jak widziałeś w innym temacie: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?201780-Drzwi-wewn%C4%99trzne-a-brak-w%C4%99garka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 01.12.2018 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 zrobiłem otwór o średnicy 68,5cm, zrobiłem otwór o szerokości. Średnica to "szerokość" okręgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 04.12.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Zostaje przycinanie ościeżnicy (utrata gwarancji ze względu na przycięcie, a nie montaż ościeżnicy). Reszta jest w linku od Fina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 05.12.2018 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Trzeba przycinać. Stolarz może zrobić to przed tym jak przyjedzie do Ciebie montażysta. Popatrz też czy nie znajdziesz gdzieś rozmiaru "N", choć ten widziałem tylko w drzwiach zewnętrznych i wewnątrzklatkowych. Np 80N to drzwi 80-ki zwężone o 40-50mm względem standardu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts