Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie z pokojem dziennym od północnego wschodu - opinie

tmkszlc

Recommended Posts

Cześć, na dniach muszę podjąć decyzję o tym czy chcę kupić mieszkanie od dewelopera na ostatnim 8 piętrze w bloku z ogromnym tarasem. Mieszkanie bardzo mi się podoba, zastanawiam się jednak nad ekspozycją świetlną w pokoju dziennym. Co sądzicie nt. ekspozycji w pokoju dziennym? Jest tam okno przy aneksie kuchennym niskie takie 50x150 (północ z lekkim zachodem), wyjście na taras 160x220 (północ z lekkim zachodem) i okno od wschodu 150x160. W załączniku wrzucam jak prezentuje się mieszkanie. Nic nie zasłania tego mieszkania.

Duża grafika: https://www.dropbox.com/s/oys8gif2abyto5o/mieszkanie-352076.png?dl=0

Dzięki za rady, pozdrawiam!

Zrzut ekranu 2018-11-27 o 09.37.07.jpg

Edytowane przez tmkszlc

• 1 month później...
Mieszkanie bardzo fajne, ale też nie do końca rozumiem co znaczy „niskie okno przy aneksie kuchennym” Minimalna wysokość parapetu, aby zmieściła się zabudowa kuchenna to 85cm. Jeśli okno jest niżej to zabudowa taka jak na załączonym rysunku nie będzie możliwa.

Mieszkam na 8p. W salonie z aneksem mam 2 okna. Jedno duże kwadratowe jest na wschód, a drugie to pojedyncze drzwi balkonowe, które są na północ. Pomieszczenie ma ok. 23 mkw. i jest bardzo jasne dzięki temu, że mam ściany pomalowane na biele i szarości. Ty masz więcej okien niż ja, więc tym samym będziesz miał je jeszcze lepiej doświetlone :). Ale oprócz ilości czy wielkości okien ważne są kolory ścian, pamiętaj o tym ;)