lyll 27.11.2018 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Witam, miesiąc temu zamontowano mi w piwnicy nowe okno w wymiarach 80x60cm. Otwiera się w bok normalnie ale gdy je uchylam to, gdy okno opada to coś trzyma i okno zatrzymuje się w połowie drogi możliwego otwarcia , gdy je siłą ściągnę do końca uchyłu to sprężynuje i cofa się tak z 2cm. Miesiąc czekałem na monterów żeby to zobaczyli ale oczywiście nie widzą problemu i wmawiają mi, że tak musi być. Chyba ten element okucia u góry trzyma ten metalowy, nie jestem pewien. Boję się, że za jakiś czas mocowanie się wyłamie albo jakiś plastik pęknie od tego naprężenia ale firma ma to gdzieś i olewają temat, ale jeszcze z nimi nie skończyłem. Mogę później wrzucić filmik jak to chodzi. Wiecie może co jest winne temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 27.11.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 W niskich oknach (ok 50-60 cm) podczas uchylania skrzydło układa się pod dużym kątem względem ramienia rozwórki i zaczyna sprężynować i wracać do poz pionowej. Normalne we wszystkich okuciach, niektórzy sprzedawcy uprzedzają przed tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 27.11.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 lyll napisał: Mogę później wrzucić filmik jak to chodzi.Wrzuć. Chętnie zobaczę co masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts