heteranthera 01.12.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Witam,Developer będzie nam budował dom wg projektu: http://staragadka.pl/oferta/oferta-22.pdf. Nie zgłosiliśmy uwag nt okien ale mamy jeszcze chwilę. Może ma ktoś tutaj uwag nt tych okien, które warto uwzględnić ? Developer buduje z oknami trzyszybowymi Veka. Co sądzicie o tej firmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.12.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Developer buduje z oknami trzyszybowymi Veka. Co sądzicie o tej firmie ? Veka nie produkuje okien. Czyli można się domyślać, że tania tandeta no-name na profilach Veki. To tak, jakby powiedzieć, że producentem domu szkieletowego jest Kronpol, bo płyty OSB są Kronopolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.12.2018 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Spotkałem już się z jestem, bo podobno Veka robi i okna. Ale w naszych realiach to chyba mniej niż ilości śladowe. Ja nie widzę problemu by poprosić dewelopera o specyfikację okien wg tego projektu. Wtedy można oceniać i porównać na wolnym rynku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.12.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Myślę, że warto dopytać o okno z nr 8. Aś "prosi się" by zastosować tam HS-a. No ale to developer więc może się okazać, że to 2 FIXy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 02.12.2018 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Napisalem, że to okna Veka, bo takie zdjęcie zrobiłem w domku już zbudowanym i były naklejki Veka. W takim razie mogłem zamieszać.. Załączam zdjęcie. O jaką specyfikację mam zapytać? Jaki to konkretny model jest, czy jakąś cieplną, o co konkretnie zapytać? Edytowane 2 Grudnia 2018 przez heteranthera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.12.2018 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Na zdjęciu są okna na profilach Veka (wygląda jak profil 82mm) ale nie wiadomo nic więcej. Profil jak większość - dobry, ale czy wyszło z niego dobre okno to już trudno zgadnąć. Ps. Nawet u deweloperów coraz częściej spotykam się z prawidłowym montażem (czyli z uszczelnieniem warstwowym, a nie tak jak tu tylko na pianę).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 03.12.2018 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Dzięki za te uwagi, naprawdę. Uszczelnienie warstwowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 03.12.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Zapytaj jaki to profil (np Softline 82) Jakie ma okucia (czy są grzybki i ile jest zaczepów antywłamaniowych) jaki jest współczynnik przenikalności szyby (trzyszybowe można zrobić 0,4 ale można i 0,8 a im mniej tym lepiej). No i montaż musi być wykonany prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 03.12.2018 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Ok, powiedzcie na co jeszcze zwrócić uwagę (w formie prostej listy), o co zapytać developera, na razie okna omawiamy. Ustaliliśmy też ogrzewanie podłogowe na parterze i piętrze. Okna są przykładem miejsca, gdzie developer może oszczędzić np w montaż prawda ? Wysłałem też zapytanie o styropian, podobno szary może mieć 30% lepsze właściwości termoizolacyjne, to jest prawda ? A jakie jeszcze tematy dodalibyście do listy do obgadania z developerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 03.12.2018 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Niech poda nazwę producenta, to może wiele powiedzieć. Deweloperka niestety jakością nie śmierdzi i choć pełno tam Sonaroli, Drutów i Dobroplastów to zdarza się i Oknoplast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts