Maciek1989 02.12.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 witam zanim zadzwonie do kominiarza chciałem się dowiedzieć od was a mianowicie -hydraulik instaluje lada dzień kocioł na ekogroszek 5 klasy -wentylacje mam wykuta w kominie przy samym suficie jestem wstanie wykuc nawet 2 gdyż mam 2 kanały wentylacyjne w kominie do pieca -wejście do kotlowni od dworu - znajduje się tez okno w kotlowni pytanie czy do odbioru budynku przez kominiarza potrzebny jest wlot powietrza zewnatrz tuż nad posadzka . interesuje mnie tylko sprawa prawna odbioru budynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.12.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Spójrz w instrukcję kotła czy wymaga Zetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.12.2018 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) ............. pytanie czy do odbioru budynku przez kominiarza potrzebny jest wlot powietrza zewnatrz tuż nad posadzka ..............Tak, jest potrzebny i nie tylko do odbioru, ale w ogóle do sprawnego działania wentylacji grawitacyjnej oraz do pracy kotła. nie musi być na dole nad posadzką, może być gdziekolwiek, ale musi być. Nad posadzką, to tylko wtedy jak masz zasilanie LPG Spójrz w instrukcję kotła czy wymaga Zetki.Ja bym jeszcze sprawdził w instrukcji, czy piec potrzebuje wegla i powietrza(tlenu). Sorry, tak mi sie nasuneła taka porada po przeczytaniu Twojej. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.12.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Wlot/nawiew 200 cm kwadrat. ~~~fi16cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek1989 02.12.2018 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 pisze tylko: kocioł do odpowiedniej pracy potrzebuje kanału wentylacyjnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.12.2018 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 No żesz następny dyskutant się trafił. Na przykład https://forum.muratordom.pl/showthread.php?346335-Wentylacja-w-kot%C5%82owni&highlight=nawiew+kot%C5%82owni+musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek1989 03.12.2018 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 można zamknąć temat. wlot musi być . dokladnie jak napisał Bertha . pzdr i dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts