cupone 05.12.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, (post grzecznościowy) chciałbym zasięgnąć opinii wykonawców, może kierowników budów lub inspektorów, czy też samych użytkowników na temat jakości prac przy kostce brukowej, którą właśnie będę odbierał. Tu jest rzut tego co robimy, kostna na czerwono. Prawie 800m2, spore nachylenie. Kostka Akropolis. Tu zdjęcia części, które mnie zastanawiają, czy są dopuszczalne. Krawężnik mają szczeliny do prawie 2 cm! a były i docinane i całe. To samo z kostką, jest docinana np. z jednej strony drogi, a są szczeliny do 2 cm między kostkami. Nie rozumiem, dlaczego na końcu zjazdu, nie wymierzył tak krawężnika najazdowego by nie docinać kostki, tym bardziej, że zakładał te krawężniki dzień przed kostką. Zrobił taką bardzo wąska wcinkę na całej długości, do tego nie jest ułożona ta wcinka równo z innymi krostami, tylko z jakiś resztek. Edytowane 5 Grudnia 2018 przez cupone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cupone 05.12.2018 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 (edytowane) dodaję zdjęcia To samo z kostką, jest docinana np. z jednej strony drogi, a są szczeliny do 2 cm między kostkami. Nie rozumiem, dlaczego na końcu zjazdu, nie wymierzył tak krawężnika najazdowego by nie docinać kostki, tym bardziej, że zakładał te krawężniki dzień przed kostką. Zrobił taką bardzo wąska wcinkę na całej długości, do tego nie jest ułożona ta wcinka równo z innymi krostami, tylko z jakiś resztek. Bardzo proszę o opinie na ten temat. Edytowane 5 Grudnia 2018 przez cupone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.12.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Ta kostka ma tą zaletę, że ma różne długości można dobrać właśnie co 1cm co 1,5 - sam u siebie układałem i właśnie w ten sposób się to robi - dziwne , że "Oni " o tym nie wiedzą. Dodatkowo kostkę o ściętym rogu docina się na max wypełnienie otworu krzywizny a następnie w kierunku przeciwnym układa się całe - brak jest wtedy "miniaturowych" Wydaje się , że do poprawki - ja bym reklamował, aż do usunięcia niedociągnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 05.12.2018 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 ojejku to jakis flejtuch wizualny robi, tzn to nie sa raczej profesjonalni brukarze, ta wcinka na koncu przy krawezniku ewidentnie do poprawy, az w glowi sie nie miesici, ze mozna wpasć na taki pomysl z klinem, zamaist poprawic ułozenie krawęznika ... ech szkoda słów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 05.12.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 cupone można byłoby lepiej ułożyć ocena 3/5.Dlatego większość prac robię sam bo jakbym miał za takie coś zapłacić to zostawiam to bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.12.2018 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Ja nie wiem czy wy serio piszecie czy jako robieni przez bibulke...Wg mnie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 06.12.2018 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 a według mnie do poprawy, wizualnie tragicznie to wygląda. później będziesz chodził przez 10 lat i będziesz się wkurzać, że gościu był flejtuchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 06.12.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Ja nie wiem czy wy serio piszecie czy jako robieni przez bibulke... Wg mnie jest ok Czy Ty potrafisz napisać wypowiedź bez jakichkolwiek wycieczek personalnych ? Może czas się zastanowić nad sobą i przemyśleć sobie kwestię własnych notorycznych banów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek.B 10.12.2018 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 dodaję zdjęcia To samo z kostką, jest docinana np. z jednej strony drogi, a są szczeliny do 2 cm między kostkami. [ATTACH=CONFIG]422805[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]422806[/ATTACH] Nie rozumiem, dlaczego na końcu zjazdu, nie wymierzył tak krawężnika najazdowego by nie docinać kostki, tym bardziej, że zakładał te krawężniki dzień przed kostką. Zrobił taką bardzo wąska wcinkę na całej długości, do tego nie jest ułożona ta wcinka równo z innymi krostami, tylko z jakiś resztek. [ATTACH=CONFIG]422807[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]422809[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]422808[/ATTACH] Bardzo proszę o opinie na ten temat. Według mnie ułożenie tej kostki jest nie do przyjęcia. Takie rzeczy mogły by mieć miejsce przy tematach przemysłowych rzędu kilkunastu tys.m2, choć i tak mógłby być problem z bezusterkowym odbiorem. Kostka podczas układania nie była dobijana co jakiś czas i dlatego wychodzą takie szpary. Wykonanie cięć - dramat, to samo łuki z krawężników i obrzeży - powinni chociaż poprzecinać na pół i lepiej wyprowadzić łuki. Co teraz z tym zrobić to nie bardzo wiem, można jedynie uciąć wynagrodzenie i nie zwracam uwagi na spieprzona robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.12.2018 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Ja nie wiem czy wy serio piszecie czy jako robieni przez bibulke... Wg mnie jest ok Prosze Cię.... To jest na mierny+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.12.2018 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Kiepsko ułożone. Widać, że nie umieli zaplanować układu kostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 10.12.2018 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Brukarstwo to dość dobrze płatna branża i widzę, że biorą się za to najwięksi dyletanci, zatrudniający ludzi bez doświadczenia, sami nie znający się na tym dobrze lub w ogóle. Liczą na to, że w przeciwieństwie do krzywo ułożonej glazury tutaj nikt nie zauważy. Ewentualnie jakieś problemy wyjdą za rok, a wtedy to już niech klient spada na drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 12.12.2018 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Szczerze mówiąc, to ja bym ani złotówki za tak spier.ną robotę nie zapłacił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 12.12.2018 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 To samo chciałem napisać - w życiu bym za to gówno nie zapłacił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 15.03.2019 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 A co sądzicie o https://www.semmelrock.pl/produkt/kostka-brukowa/podjazdy-i-sciezki-torri/ ?? Waham się, bo kostka to wydatek, którego się nie spodziewałem - ot fanaberia dziewczyny Wrzuć fotki z realizacji ocenimy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 23.03.2019 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Prosze Cię.... To jest na mierny+. ja ogolnie dał bym 3. za robote 4 ale wykonczenie i precyzje 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts