Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

System reputacji na Forum

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

System ten oparty jest na prostej uczciwości.

Jak ktoś poczuje, ze dostał pomoc - kliknie.

Tu nie chodzi o jakieś spory czy animozje.

A mnie to ten system ocen lotto.

Nie po to tu bywam, aby punkty czy posty łapać.

Umiem doradzić - doradzam.

Każdy inwestor, "doradzony" czy nie i tak sam płaci za to, co buduje.

To są JEGO decyzje.

Adam M.

System ten oparty jest na prostej uczciwości.

Jak ktoś poczuje, ze dostał pomoc - kliknie.

Tu nie chodzi o jakieś spory czy animozje.

Nie po to tu bywam, aby punkty czy posty łapać.

Umiem doradzić - doradzam.

Każdy inwestor, "doradzony" czy nie i tak sam płaci za to, co buduje.

To są JEGO decyzje.

Adam M.

Posty zostaw w spokoju one się nie liczą i jak dla mnie nazwy z ich ilościami powinny zniknąć.Cyferki niech tam sobie cykają i nic więcej.Co do

choćbyś nie chciał musisz go przyjąć.Takie reguły FM , a że je omijasz to omijaj tylko nie opowiadaj o tym swoim olewatorstwie tak ostentacyjnie .Po co Ci to.

Obniżyłem wymagania na kolejne poziomy reputacji. Nowe poziomy w podmienionym obrazku w pierwszym poście, jest znacznie przystępniej ;)

Dziękuję za głosy :D Niestety nie odwdzięczę się tym samym, żeby nie dawać innym negatywnego przykładu na taki "handel wymienny" ;)

Obniżyłem wymagania na kolejne poziomy reputacji. Nowe poziomy w podmienionym obrazku w pierwszym poście, jest znacznie przystępniej ;)

A dlaczego to taka obniżka poziomów reputacji ?

Nowelizacja ustawy ? ;)

Brak punktacji ze strony Forumowiczów i z tego wniosek ... pomysł się nie sprawdził?

Czy dobrze widziałem dzisiejszą "Reputację" Redakcji - max. zielonych kresek ?

A dlaczego to taka obniżka poziomów reputacji ?

Nowelizacja ustawy ? ;)

Brak punktacji ze strony Forumowiczów i z tego wniosek ... pomysł się nie sprawdził?

Użytkownicy nie spełniają oczekiwań, albo mają w głębokim poważaniu nowe reguły, więc trzeba zmienić oczekiwania i reguły. Dobra zmiana. A może prawie nikogo nie obchodzi ten system reputacji?

Brawo redakcja, bardzo słuszny kierunek ma redakcja naszego forum "Murator", ciągle pracuje i wszystkiego przypilnuje, a jeszcze niektórzy wtykają jej szpilki-to mówiłem ja, @noc, wieloletni i wierny użytkownik.

• Like 1

Użytkownicy nie spełniają oczekiwań, albo mają w głębokim poważaniu nowe reguły, więc trzeba zmienić oczekiwania i reguły. Dobra zmiana. A może prawie nikogo nie obchodzi ten system reputacji?

Brawo redakcja, bardzo słuszny kierunek ma redakcja naszego forum "Murator", ciągle pracuje i wszystkiego przypilnuje, a jeszcze niektórzy wtykają jej szpilki-to mówiłem ja, @noc, wieloletni i wierny użytkownik.

Bareja wiecznie żywy!

Powstrzymałbym się od tak surowych ocen. Przeczuwałem, że pierwotne wymagania mogą być zawyżone, ale coś musiałem wpisać na start. Natomiast przy wprowadzaniu korekty, okazało się, że zielone kreski przy profilu mają się nijak do ustalonej punktacji. Szukając rozwiązania, dotarłem do informacji, że silnik forum (niezależny od nas) ma na sztywno wpisane, przy jakiej punktacji są dodawane kolejne kreski i nie zwraca uwagi na to, co się wpisuje w ustawieniach. Nie zanosi się, że zostanie to kiedykolwiek poprawione, dlatego ogłosiłem takie poziomy, jakie nam narzuca silnik forum.

Brawo redakcja, bardzo słuszny kierunek ma redakcja naszego forum "Murator", ciągle pracuje i wszystkiego przypilnuje, a jeszcze niektórzy wtykają jej szpilki-

:D

To nie ludzie, to wilki

I to nieprawda, że dach przeciekał, zwłaszcza, że prawie nie padało.

Owszem, sprawdzałem, czy nowe poziomy działają :)

8. Limity i ograniczenia

• W ciągu dnia możesz przyznać punkty reputacji maksymalnie 10 Użytkownikom.
  • Aby ponownie nagrodzić jakiegoś Użytkownika musisz najpierw nagrodzić 10 innych osób.

Nie wiem jaką kolega ma siłę reputacji (czyli ile przyznaje za jednym podziękowaniem), ale dojście do maxa zajęłoby od kilku miesięcy do kilku lat, po drodze rozdając mnóstwo punktów innym

No i mam narzędzia do wykrywania takich akcji, także to nie przejdzie ;)

• Like 1

Nie wiem jaką kolega ma siłę reputacji (czyli ile przyznaje za jednym podziękowaniem), ale dojście do maxa zajęłoby od kilku miesięcy do kilku lat, po drodze rozdając mnóstwo punktów innym

No i mam narzędzia do wykrywania takich akcji, także to nie przejdzie ;)

W tym punkcie 8 nie pisze , tego samego tylko jakiegoś użytkownika , a to wielka różnica.Jeśli w/w osoba zasługuje bo prawi na FM poprawnie i jest wiarygodna to nic nie stoi na przeszkodzie by mu podziękować.Nigdzie nie napisałem ,że dojście do max da mi jakaś super satysfakcję.