Gość stanl12 13.12.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Mam w założeniu płytę fundamentową: XPS 10 cm - płyta 25 cm - EPS 10 cm (jak całkiem sporo osób tutaj na forum). Cały czas myślę o tym, że nie lepiej aby dać pod płyta styropian na mijankę. Proszę o podpowiedź jaka opcja jest sensowna nic nie zmieniać zrobić XPS 10 cm frezowany i tak zostawić czy może kombinować np. pod płytą 5 cm XPS + 10 cm EPS albo 5 + 5 cm XPS czy też 10 cm XPS + 5 cm EPS. Proszę o pomoc - szukałem wcześniej ale nie mogłem wyszukać odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość stanl12 13.12.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 I jeszcze dodatkowe pytanie. Opaski przeciwwysadzinowe oraz elementy brzegowe płyty z XPS czy EPS Aqua Hydro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 17.12.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Chyba jesteś świadom, że XPS z racji powstania-opracowania produktu jest przeznaczony do ocieplania w warunkach wręcz zanurzenia w wodzie, kiedy EPS wodę pochłania 'pomiędzy kulkami', natomiast EPS Hydro jest próbą EPS-owców coś przeciwstawić XPSowi, no to 'skórka' przeciwwodna na płycie, którą niszczymy cięciem lub uderzeniami. 10 cm XPS zrób z 2ch warstw 5 cm - bardziej dostępny to w sumie tańiej znajdziesz. EPS mocno NIE polecam pod płytą, gdzie może dostać się woda/wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.12.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Chyba jesteś świadom, że XPS z racji powstania-opracowania produktu jest przeznaczony do ocieplania w warunkach wręcz zanurzenia w wodzie, Tak twierdzi marketing producentów. Rzeczywistość nie jest tak różowa. Oczywiście jest lepiej, niż w przypadku EPS. Ale dalej słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 18.12.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 O matko. Kaizen, tutaj sa tacy co mają EPS pod płytą. Utoną niebawem.... Eh...dzieci neostrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts