blitzkrieg 14.12.2018 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Czołem forum! Mam taką sytuację. Agencja nieruchomości zaproponowała mi działkę budowlaną. Cena, lokalizacji - pasowało. Podpisaliśmy umowę przedwstępną. Zadzwonił notariusz, żebym był świadomy, że mogę mieć problemy z uzyskaniem pozwolenia na budowę - ponieważ działki drogowe, do których uzyskam służebność są oddzielone od mojej wymarzonej działki budowlanej własnością gminy. Z tego co się orientuję, jest to działka drogowa gminy i tam powstanie utwardzona droga gminna. A tej chwili rośnie tam trawa. Faktycznie może to być problem? TUTAJ OPIS GRAFICZNY Edytowane 14 Grudnia 2018 przez blitzkrieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 16.12.2018 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Co mówi MPZP? Skąd wiadomo, że na tej działce gminy "powstanie" droga utwardzona? Bo może pozostać w sferze "wiecznych planów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taczi 17.12.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 jeżeli nie ma Planu Miejscowego, warto złożyć przed zakupem działki wniosek o warunki zabudowy. Wtedy będzie wiadomo czy będzie problem czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts