Marcin96 16.12.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Witam chce założyć u siebie nowe ogrzewanie a dokładniej kocioł gazowy mam taką sytuację że mamy podzielony dom na parter i góra i chce osobne ogrzewanie na górze i tutaj pytanie czy musze zakładać nowy pion do wody czy jak mam 6 grzejników do podłączenia zupełnie się na tym nie znam ale chcę mniej więcej wiedzieć co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.12.2018 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Chodzi o dwa osobne kotły, czyli jeden zasilający poddasze a drugi zasilający parter czy też jeden kocioł i dwa osobne obiegi. Pionu robić osobnego prawdopodobnie nie musisz ale pytanie brzmi raczej jak wygląda instalacja tzn. ile jest pionów i gdzie chcesz umieścić swój osobny kocioł. Jeśli ma on być na poddaszu to wpięcie go do instalacji jest uzależnione od jej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 11.01.2019 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Witam chce założyć u siebie nowe ogrzewanie a dokładniej kocioł gazowy mam taką sytuację że mamy podzielony dom na parter i góra i chce osobne ogrzewanie na górze i tutaj pytanie czy musze zakładać nowy pion do wody czy jak mam 6 grzejników do podłączenia zupełnie się na tym nie znam ale chcę mniej więcej wiedzieć co i jak Witam, Jeżeli planuje Pan wykorzystać kocioł gazowy jedynie do podgrzania jednej kondygnacji budynku to lepiej zastosować oddzielny pion. Trudno jest doradzić, które rozwiązanie będzie lepsze, bez sprawdzenia instalacji. W celu pełnego rozeznania potrzeb i możliwości warto umówić się ze specjalistą. Nasi Autoryzowani Instalatorzy pomogą Panu z doborem odpowiedniego kotła gazowego, wykonają wycenę oraz ewentualny montaż kotła. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Więcej informacji o naszych kotłach można znaleźć na stronie internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts