bodega 19.12.2018 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Stoje przed wyborem dysperbitu do izolacji scian fundamentowych dom bez piwnicy styropian Aqua 100 folia kubełkowa https://allegro.pl/izohan-dysperbit-dyspersyjna-masa-300-kg-i7734890971.html to jedna z opcjihttps://allegro.pl/izolex-dysperbit-dn-fundamenty-lawy-300kg-i5549094490.html to inna ma ktoś doświadczenia z tymi produktami lub poleca jakieś inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 19.12.2018 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Daj sobie spokój z dysperbitem, tylko izoplast r-w i b-w. Wydajniejszy, szybciej schnie i w ogóle jest trwalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enikan 22.12.2018 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Też mnie zaciekawił temat. Ze strony producenta zrozumialem tylko, że R-W to jakby grunt, a B-W to izolacja.Zastanawiam się czemu Izoplast miałby być lepszy od Dysperbitu, ja nie twierdzę, że tak nie jest, bo się nie znam, więc jakby ktoś napisał krótkie uzasadnienie, to pewnie nie tylko ja byłbym wdzięczny. Wydajniejszy to znaczy co? Gęstrzy? Mniej warstw? Trwalszy? Tzn. nie odkleja się po latach? Nie pęka? Ktoś porównywał na żywo jedno i drugie?Zastanawiam się jeszcze czy Izoplast jest bezpieczny dla styropianu, domyślam się, że tak ale nigdzie nie trafiłem na jednoznaczne potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 22.12.2018 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Jest bezpieczny dla styropianu. Dla izolacji przeciwwilgociowej wystarcza 1 warstwa gruntu i na to 1 warstwa b-w. Najważniejsze jest to że się nie wymywa z ściany. Tworzy jakby szklistą warstwę, bez porównania do dysperbitu który jest po prostu badziewny. Ale co ciekawe nie jest zbyt gęsty. Mam porównanie bo od środka ściany fundamentowe malowalem dysperbitem (jesienią) , wysychanie fatalne, po kilku tygodniach malowalem sciany od zewnątrz już izoplastem (za późno się wyczytałem w forum samorobow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 22.12.2018 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Dysperbit to namiastka hydroizolacji. CO najwyżej można to uznać za grunt pod właściwą hydroizolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enikan 23.12.2018 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 Źle szukam czy IZOPLAST produkuje tylko jeden producent? ADW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 23.12.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts