magdalenca 21.12.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Proszę o pomoc w znalezieniu projektu domu dla rodziny 2+2, który będzie miał kuchnię z jadalnią i salonem w jednym ciągu, od ogrodu. Znalazłam na razie jeden taki projekt (Aron PS z pracowni Domena Dom: https://www.extradom.pl/projekt-domu-aron-ps-WRW1237 ) Moje założenia są następujące: stodoła z dwuspadowym dachem, bez lukarn, balkonów, wykuszy, ogrzewanie gazowe, podłogówka na całości, wentylacja mech z reku, kominek może ale nie musi być, schody ze spocznikiem PARTER: - kuchnia+jadalnia+salon w jednym ciągu, od strony ogrodu - na dole mały pokój (nei więcej niż 10 m2) służący jako gabinet/gościnny - przy kuchni spiżarnia - łazienka na dole mała, ale mieszcząca wc+umywalka+prysznic - jednostanowiskowy garaż - na parterze kotłownia (ogrzewanie gazowe), garderoba, najlepiej z przejściem z garażu PODDASZE: - 3 sypialnie, 1 łazienka ogólna, 1 łazienka przy sypialni rodziców + garderoba przy sypialni rodziców, w pokojach dzieci duże szafy lub garderoby, co wyjdzie; jeśli się zmieści pralnia (pralka, kosze na brudne rzeczy, rozstawiana suszarka) to byłoby wspaniale, jeśli nie - pralka w łazience ogólnej W Aronie z grubsza odpowiada mi układ, ale do likwidacji byłaby pustka nad jadalnią, lukarna oraz chciałabym wyrównać dach i bryłę do równego prostokąta, tylko wtedy metraż zrobi się zbyt duży, wolałabym, by w poziomie po podłogach było nie więcej niż 90-100 m2. Teoretycznie jest mnóstwo gotowych projektów o takim programie użytkowym, ale wszystkie mają układ z kuchnią od strony wejścia. Poniżej mapa (nr działki 326/14), dojazd do działki jest wzdłuż południowej granicy poprzedniej działki; linia zabudowy kończy się równo z domem, który jest na siąsiedniej działce od północy. Jak miałby być usytuowany dom narysowałam na rys. poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agjantom 21.12.2018 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 mi się podoba Aron, szkoda, ze chcesz pustke likwidować. Zobacz projekt, nazywa się TYTUS, tez z Domenadom.pl ( tutaj, łazienke możesz podzielić na górze dla siebiei dzieci ) spójrz na projekt Bernard,tez ma jak Aron w jednym ciągu wszystko w jednej lini. Projekt Domena 119, ma w jednej lini od ogrodu czesc dzienną, kuchenną ale to parterówka ok 140 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 21.12.2018 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Aron ma 200m2 metrażu, to jaki metraż maximum Wam odpowiada?Jaki kąt dachu/? Edytowane 21 Grudnia 2018 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 21.12.2018 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Może coś takiego Wam się spodoba?https://www.extradom.pl/projekt-domu-murator-ec375-wiadomy-z-wentylacja-mechaniczna-i-rekuperacja-WAJ3819 lub https://www.extradom.pl/projekt-domu-wygodny-1-WAW1021 https://www.extradom.pl/projekt-domu-homekoncept-05-KRX1005 Jest dużo podobnych projektów do małych zmian, tylko musisz znać MPZP . Edytowane 21 Grudnia 2018 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenca 21.12.2018 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Aron ma 200 m2, ale przy obecnym układzie, a jakbym przerabiała ten projekt, to wyrównałabym bryłę i dach i zabudowała pustkę nad salonem, wówczas metraż robi się dużo większy. Znam podane wyżej projekty Domeny, ale to nie to Moja mama ma dom z takim obniżonym pomieszczeniem nad garażem, kompletna strata miejsca, nie da się tego użytkować jako pokój, a szkoda mi tyle m2 na strych/garderobę/suszarnię. MPZP mam taki, że kalenica do 11m, wysokość do dwóch kondygnacji, z których drugą może stanowić poddasze użytkowe, pow. zab do 20% (ale działka ma 3000 m2), nie ma słowa nt. nachylenia dachu. Działka ma szer. 26 m. Parterówka by się zmieściła, ale chyba jednak wolę układ ze strefą nocną na piętrze/poddaszu. Poza tym wydaje mi się, ze parterówka z takim rozłożystym dachem i większą pow. zabudowy będzie droższa. Edytowane 21 Grudnia 2018 przez magdalenca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.12.2018 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Można przerobić gotowca i tam, gdzie wiele projektów ma dodatkowy pokój na parterze od ogrodu, zrobić kuchnię a w byłej kuchni pokój gościnny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts