.wide 27.12.2018 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Cześć, Proszę o informację, ponieważ jestem amatorem i wiem tyle, ile uda mi się wyczytać. Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego działki, którą zamierzam kupić dopuszcza: "[...] budynki gospodarcze, garaże wolnostojące max. wys. zabudowy: - dla bud. gospodarczych - 5 m od poziomu gruntu rodzimego do kalenicy dachu lub szczytu ścianki attykowej - dla garaży - 3,5 m od poziomu gruntu rodzimego do kalenicy dachu lub szczytu ścianki attykowej;" Zamierzam postawić dwustanowiskowy garaż wolnossący z pomieszczeniem gospodarczym.... pow. garażu: 35,2 m² pow. pomieszczenia gosp. 11,34 m² ... którego wysokość to 5,37m. Jak interpretuje się taką budowlę? Da się/dopuszcza czy nie? Jaką drogą? Wyczytałem, że wnioski o zmianę MPZP mają niewielkie szanse. Zgoda sąsiada coś wnosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.12.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 nie. To jest garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taczi 31.12.2018 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Dokładnie tak jak pisze przedmówca, dopuszczalną wysokość masz 3,5m. Zostaje tylko zmienić projekt, bo inaczej nie dostaniesz pozwolenia na budowę. Zgoda sąsiada nic nie da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts