cuuube 12.01.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Tak tak tak masz rację.Masz fotowoltanikę ? .... co to ? Jakaś nowa nauka ? Coś związanego z botaniką Tak tak tak masz rację.Masz fotowoltanikę ? jeśli nie masz powinieneś się wypowiadać czy li tylko pytać? Masz kolektory słoneczne tak samo dywagować , rozwodzić pierdołami czy pytać tych praktyków.Masz kominek tak samo, masz dom pasywny 3/5 litrowy tak samo itd itd.Jak ma wyglądać to FM? To kilka przykładów. jesteś politykiem ? Jesteś na forum politycznym ? Edytowane 12 Stycznia 2019 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.01.2019 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 co to ? Jakaś nowa nauka ? Coś związanego z botaniką Napisałem Ci o merytorycznej stronie zagadnień FM.Skoro masz panele fotow - używane to możesz nawijać do skutku , ale jak już wypowiadasz te swoje mądrości w temacie gdy takiej rzeczy nie posiadasz to by wątku nie zaśmiecać , powinieneś się wypowiadać czy nie? Popatrz co zrobiłeś z merytorycznej strony tego wątku , a piszesz Zbudujcie sobie forum polityczne , zarobicie niezła kaskę ... Koniec to koniec , nie rozumiecie po Polsku ? Żenua. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.01.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Jestem na forum budowlanym , a nie portalu plotkarskim nikogo się nie obawiam. Zachowujecie się jak już ktoś słusznie zauważył , jak dzieci . Dywagujecie nad czymś co redakcja postawiła jasno. Nie ma i nie będzie . Nie jestem za pisem , gdybyś czytał moje wypowiedzi to byś wiedział ( mimo ,że rzadko o tym informuję - bo jak już wspomniałem jestem na forum budowlanym , a nie innym) . Można chyba uznać ,że 99,5% użytkowników FM nie wplata polityki do wypowiedzi . Można ? Można... Zbudujcie sobie forum polityczne , zarobicie niezła kaskę ...Niktspecjalny już ci odpowiedział. Nie pasuje ci? Kto zatem każe ci to czytać czy też komentować? Omijaj i tyle. Koniec to koniec , nie rozumiecie po Polsku ?To już jest przegięcie! Kim ty jesteś, by o tym decydować? Jakiś moderator? Podwójne konto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 12.01.2019 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Niktspecjalny już ci odpowiedział. Nie pasuje ci? Kto zatem każe ci to czytać czy też komentować? Omijaj i tyle. To już jest przegięcie! Kim ty jesteś, by o tym decydować? Jakiś moderator? Podwójne konto? Wam nie pasuje ,że nie ma wątku politycznego to się przenieście tam gdzie jest . Tu jest forum BUDOWLANE O niczym nie decyduję , próbowałem tylko przypomnieć co redakcja zrobiła i czego nie zamierza robić co jasno daje do zrozumienia , ale widzę ,że nie dociera nic tak jak do Arturo. Dyskutujcie dalej o niczym , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.01.2019 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Wam nie pasuje ,że nie ma wątku politycznego to się przenieście tam gdzie jest . Tu jest forum BUDOWLANE ...No i na forum budowlanym jest dział o muzyce, samochodach, zainteresowaniach, kuchni. Poza tym, dlaczego niby mamy się przenosić? Bo komuś tu nie podoba się krytyka "dobrej zmiany"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 12.01.2019 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 perm daj już spokój dziś krytyka tych jutro tamtych , po co ci to chłopie , polityka to bagno , daj na luza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.01.2019 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 perm daj już spokój dziś krytyka tych jutro tamtych , po co ci to chłopie , polityka to bagno , daj na luza .Nie dam na luz. To nadużycie wobec nas, forumowiczów. Są działy, gdzie, od lat jest kopanie się wzajemne. Nie tylko w tematach budowlanych. Jakoś nikomu do głowy nie przyszło, by cokolwiek likwidować. Temat o polityce, bez problemu da się ucywilizować, tyle, że najwyraźniej ktoś tu nie jest zainteresowany poruszaniem takich tematów. Gdyby chodziło tylko o zachowanie forumowiczów, to pewnie wprowadzono, by zasady podobne do tych, które wymieniłem i byłoby grzecznie. Najwyraźniej jednak jest tu ktoś, komu przeszkadza nie tyle rozmowa ile opisywane fakty. W związku z tym również, że wszyscy, jak jeden zwolennicy Kaczyńskiego wypowiedzieli się tu za likwidacją tematów politycznych wniosek może być tylko jeden. Na forum Muratora, z czyjejś woli nie wolno krytykować "dobrej zmiany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2019 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Nie dam na luz. To nadużycie wobec nas, forumowiczów. Są działy, gdzie, od lat jest kopanie się wzajemne. Nie tylko w tematach budowlanych. Jakoś nikomu do głowy nie przyszło, by cokolwiek likwidować. Temat o polityce, bez problemu da się ucywilizować, tyle, że najwyraźniej ktoś tu nie jest zainteresowany poruszaniem takich tematów. Gdyby chodziło tylko o zachowanie forumowiczów, to pewnie wprowadzono, by zasady podobne do tych, które wymieniłem i byłoby grzecznie. Najwyraźniej jednak jest tu ktoś, komu przeszkadza nie tyle rozmowa ile opisywane fakty. W związku z tym również, że wszyscy, jak jeden zwolennicy Kaczyńskiego wypowiedzieli się tu za likwidacją tematów politycznych wniosek może być tylko jeden. Na forum Muratora, z czyjejś woli nie wolno krytykować "dobrej zmiany". Czy Ty nie zrozumiałeś zapowiedzi Redakcji o kasacji topików? Skoro skasowali te to powoli będą kasowali takie w których choćby mały zalążek polityczno -Święty nastąpił.Zgrozą na FM jest szyderstwo i partykularyzm ,brak obiektywizmu i stronniczość co wielokrotnie podkreślałem.Nie ma tu nikogo coby się nie poddał takim procedurom. Uwierz ale nie ma.Każdy z nas dołożył cegiełkę do tego co się stało.Ludzi nie zmienisz , a ich wrodzonych nazwę to to poglądów politycznych, religijnych także.Zakładając hipotetycznie ,że Redakcja z jakiś to powodów moralnych wróci dostęp do polityki , a co z właśnie z religią? . Nie powiesz mi ,że w w/w watkach oprócz adwersarzy udzielali się li tylko skromni , grzeczni ,tolerancyjni forumowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.01.2019 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 ...Proponuję dosyć surowe zasady moderowania takiego wątku. Posty usuwane w całości powodują, że osoba łamiąca zasady praktycznie przestaje istnieć. Sprawdziłem to, bo hen, dawno temu moderowałem takie wątki na forum jednego z pism komputerowych. To działa bezbłędnie. Tam wprawdzie, głównie ze względu na dosyć młody wiek forumowiczów rozmowy się nie kleiły, bo bez kłótni brakowało argumentów ale tu byłoby inaczej. Nie wiem czemu Redakcja nie chce spróbować. Tzn, domyślam się. Jest tu ktoś, komu bardzo zależy na braku rozmów o polityce. Argumenty o kłótniach czy obrażaniu polityków odpadają, bo z tym można sobie poradzić. Jakiś inny powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2019 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Proponuję dosyć surowe zasady moderowania takiego wątku. Posty usuwane w całości powodują, że osoba łamiąca zasady praktycznie przestaje istnieć. Sprawdziłem to, bo hen, dawno temu moderowałem takie wątki na forum jednego z pism komputerowych. To działa bezbłędnie. Tam wprawdzie, głównie ze względu na dosyć młody wiek forumowiczów rozmowy się nie kleiły, bo bez kłótni brakowało argumentów ale tu byłoby inaczej. Nie wiem czemu Redakcja nie chce spróbować. Tzn, domyślam się. Jest tu ktoś, komu bardzo zależy na braku rozmów o polityce. Argumenty o kłótniach czy obrażaniu polityków odpadają, bo z tym można sobie poradzić. Jakiś inny powód? Myślałem ,że wiesz kto za tym stoi ? Ja się domyślam nawet więcej jak domyślam.Ale domniemam ,że Redakcja tylko wykonała wyrok , tak z automatu ubierając to w przepiękne piórka.Nie wiem jakiego musiałbyś użyć argumentu by wysłuchała tego co tu zakomunikowałeś zresztą bardzo otwarcie i konkretnie.Innego powodu może nie być jak te które zostały już tu wymienione.Gra Wielka Orkiestra to czemu ma nie grać FM z jego ...............ludźmi.Życie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.01.2019 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jestem na forum budowlanym , a nie portalu plotkarskim nikogo się nie obawiam. Zachowujecie się jak już ktoś słusznie zauważył , jak dzieci . Dywagujecie nad czymś co redakcja postawiła jasno. Nie ma i nie będzie . Koniec to koniec , nie rozumiecie po Polsku ? Będąc konsekwentnym należałoby wywalić większość dzisiejszych postów (włącznie z moimi). Bo są nie na temat. Taka nasza specyfika.. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 17.01.2019 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Wiesz co perm... po ostatnich wydarzeniach moze faktycznie dobrze ze tego watku nie ma. Moge sobie wyobrazic co by wypisywali przyklaskiwacze dobrej zmiany. Masz rację. Cieszy mnie, że się zgadzamy w kwestii zamknięcia wątku. Mam nadzieję że masz świadomość że wpisy przeciwników "dobrej zmiany" byłyby w swej treści podobnie wredne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2019 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Masz rację. Cieszy mnie, że się zgadzamy w kwestii zamknięcia wątku. Mam nadzieję że masz świadomość że wpisy przeciwników "dobrej zmiany" byłyby w swej treści podobnie wredne Wredne wpisy? Czy wredni ludzie? Widać ,że już nic nie przekona Redakcji na powrót wątków tematycznych jakie wywaliła.Pozostaje więc przyłożyć się do merytorycznej przypadłości FM, być grzecznym ,układnym,merytorycznym,niewulgarnym i zbierać podziękowania ..tylko po co? Nawet nie zauważacie jak to FM się od niedawna bardzo zmieniło.Wydaje mi się ,że Redakcja nie zdając sobie sprawy z takiego obrotu powoli będzie doświadczać zmniejszania frekwencji i ludzie powoli z FM będą znikać.Życie.Był wspaniały gospodarz ,który jakoś to inaczej ogarniał.Po łapkach dał ale FM tętniło życiem.Teraz nabrało szarości i jest nijakie.Nie pamiętam nigdy jak brzmi to powiedzenie ,że "po lepszym Panie.........itd.Coś w tym jest.Nie ma już pomysłu na mocne FM.Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 17.01.2019 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Masz rację. Cieszy mnie, że się zgadzamy w kwestii zamknięcia wątku. Mam nadzieję że masz świadomość że wpisy przeciwników "dobrej zmiany" byłyby w swej treści podobnie wredne Być może, ale tylko i wyłącznie zwolennicy PiS triumfują. A nie sądzę by WSZYSCY przeciwnicy Wspaniałej Zmiany popełniali "wredne" wpisy, mów za siebie. Choć i tak uważam Ciebie, za jednego z bardziej ogarnietych zwolenników dzisiejszego, jedynie słusznego porządku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.01.2019 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Masz rację. Cieszy mnie, że się zgadzamy w kwestii zamknięcia wątku. Mam nadzieję że masz świadomość że wpisy przeciwników "dobrej zmiany" byłyby w swej treści podobnie wredne Całkowicie się z twoją tezą nie zgadzam. Jestem przeciwnikiem "dobrej zmiany" a nie tworzę i nie tworzyłem "wrednych wpisów". Nie wmawiaj innym że mają "świadomość" (??) że przeciwnicy "dobrej zmiany" by tworzyli "wredne wpisy". Masz podstawy aby tak sądzić? Nie oskarżaj bezpodstawnie. Wredne wpisy tworzyli zwolennicy "dobrej zmiany" opluwając przeciwników "dobrej zmiany". I nie mam na myśli opluwania Forumowiczów tylko opluwanie osób publicznych o poglądach innych niż zbliżone do obecnej władzy. Jest jedna zaleta likwidacji tematu politycznego: zwolennicy "dobrej zmiany" nie tworzą "wrednych wpisów" czy paskudnych hejterskich i nienawistnych wpisów dotyczących osób publicznych. PS1 Zgadzam się z wpisem NS - wredni ludzie tworzą wredne wpisy. Sieją hejt i nienawiść. PS2 Życzę Tobie miłego dnia a wszystkim życzę aby było lepiej, spokojniej i normalniej. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 18.01.2019 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 bobiczek - zbyt daleko idące uproszczenie IMHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.01.2019 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Jakiś moderator, najwyraźniej zwolennik "dobrej zmiany" usuwa moje posty. Gratuluję! Tak nisko upadłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Perm,nie tylko Twoje i widzę ze nie tylko jeden moderator. Tym razem ja się spóźniłem, bo też chciałem to zrobić a do tego dać bana. Temat wątku brzmi "Reorganizacja działu "O WAS". W dyskusji pojawiły się tu odpowiedzi nawiązujące do polityki, ale w kontekście "dobrze że usunęliście te tematy". Ty wkroczyłeś z bezpośrednią polityką, nie związaną nijak z tematem i do tego z przytykiem do własnych oponentów. To jest zachowanie zasługujące na bana. Zastanawiałem się, czy napisać to jako ostrzeżenie, PW, czy przemilczeć. Napisałem publicznie, bo jest to jednocześnie moją zapowiedzią, że przy następnej takiej wymianie zdań jaka była w ostatnich godzinach usunę posty wszystkich uczestników sporu wraz z biletem na tygodniowy urlop. I jeszcze jedno: przypisujecie mi pomysł usunięcia działów politycznych. Ok, nie doceniałem siebie... Nie sądzę by partie polityczne sięgały tak nisko i naciskały na likwidację takich wątków w których bulgocze w każdą stronę. Ja popieram usunięcie, bo to były wątki dzielące forumowiczów. W przypadku muzyki, aut czy hobby takich niezdrowych emocji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 18.01.2019 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 W dyskusji pojawiły się tu odpowiedzi nawiązujące do polityki, ale w kontekście "dobrze że usunęliście te tematy". Tylko dopowiem, że posty wyrażające niezadowolenie ze zmian nie były usuwane. Można wyrazić swoją opinię "podoba mi się / nie podoba mi się, ponieważ..." Nie ma natomiast zgody na przytyki do innych użytkowników i dyskusje, która ze stron jest ta gorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2019 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Faktycznie, można było odnieść (słuszne) wrażenie, że przytakuję tylko zwolennikom zmiany [edit: zmiany na forum, czyli wyrzucenie tematów politycznych]. Trudno bym się nie zgadzał z poglądami zbliżonymi do własnych Nie mniej pewnie większość z Was zauważyła, że ja nie usuwam postów krytycznych (szczególnie wobec mojej osoby), co innego obrażające innych uczestników. Na tym polega dyskusja - rozmawiamy, może nawet się kłóćmy, ale z poszanowaniem godności drugiej strony. Krytykujmy, ale nie wyśmiewajmy. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez finlandia Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts