JTKirk 28.12.2018 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 To idzie w złym kierunku. Taka forma totalnej cenzury zamiast normalnej moderacji. Chociażby takiej na jaką wskazywał perm. Tak, ale Tomaszs131 wyżej ma rację. Tutaj możemy sobie pisać na Berdyczów....trzeba pisać "wyżej"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 28.12.2018 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Elfir pisała, że likwidacja wątków politycznych to również postulat moderatorów. Pewnie nie wszyskich ale jednak. Można powiedzieć, że mała ankieta została przeprowadzna, każdy kto chciał wyraził w niej swoją opinię, Tak jak to wcześniej napisałem różne postulaty i opinie już wcześniej wielokrotnie były wnoszone przed i po zmianie. Obarczaniem nas moderatorów jakąkolwiek odpowiedzialnością za decyzje szefów jest dyskusyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.12.2018 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 "Wyżej" to znaczy do Kogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.12.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Można powiedzieć, że mała ankieta została przeprowadzna, każdy kto chciał wyraził w niej swoją opinię, Tak jak to wcześniej napisałem różne postulaty i opinie już wcześniej wielokrotnie były wnoszone przed i po zmianie. Obarczaniem nas moderatorów jakąkolwiek odpowiedzialnością za decyzje szefów jest dyskusyjne.Ojej! Nikt was nie "obarcza". Jakiś chyba jednak wpływ na decyzję mieliście, bo inaczej po co ta ankieta. Ja myślę, że, po prostu nie było chętnych, by się w moderowanie polityki bawić. Wiem też, że i ty i Elfir podchodzicie do tych, nieodpłatnych w końcu obowiązków bardzo poważnie. Nagrodą, jak się domyślam obelgi i oskarżenia. Trzeba kogoś, kto będzie bezwzględny. Taki automat. Bez tłumaczenia, bez dyskusji. Redakcjo droga, daj polityce szansę. Na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.12.2018 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Ojej! Nikt was nie "obarcza". Jakiś chyba jednak wpływ na decyzję mieliście, bo inaczej po co ta ankieta. Ja myślę, że, po prostu nie było chętnych, by się w moderowanie polityki bawić. Wiem też, że i ty i Elfir podchodzicie do tych, nieodpłatnych w końcu obowiązków bardzo poważnie. Nagrodą, jak się domyślam obelgi i oskarżenia. Trzeba kogoś, kto będzie bezwzględny. Taki automat. Bez tłumaczenia, bez dyskusji. Redakcjo droga, daj polityce szansę. Na miesiąc. Popieram opinię na temat Moderatorów Elfir i Tomaszs131 Popieram też apel: Redakcjo droga, daj polityce szansę. Na miesiąc. Tylko trzeba twardo przestrzegać zasad moderacji. Chociażby trzech zasad perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Gdybym trzymała się tych trzech zasad, bana miałby Bertha i Pepeg z Gumy.Kiedy nie ma się możliwości śledzenia na bieżąco dyskusji, tylko wchodzi po kilku dniach czy nawet godzinach, to pogardliwa, judząca wypowiedź już wyrządziła szkody, już zaogniła sytuację, już rozpoczęła kłótnię. Wówczas trudno jest banować, bo obrywać musi także ten, który jest mniej winny, po prostu odpowiedział na zaczepkę. Stąd ograniczałam się do kasowania, a nie banowania. Chyba, że ktoś podpadł na bieżąco.Na dodatek wyzwiska, że jest się cenzorem PRLowskim. Myślicie, że to miłe? Dlatego wielu moderatorów woli zamknąć ten watek, niż pilnować. Grend daje się łatwo prowokować, ale bobiczek czy kryzys też są doprowadzani do krawędzi cierpliwości przy waszych atakach. Atakach, bo to nie są dyskusje.Z tym, że potrafią się wycofać, odpuścić. Dla mnie, to forum NIC nie straci po zamknięciu tematu politycznego czy religijnego. Udziela się w nim na stałe max 6-10 osób.Do działu o Was zaglądam tylko dla dzienników (i z konieczności moderacji).Jak pewnie 99% forumowiczów.Za to do "O was" trafia 100% spamerów. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.12.2018 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Dla mnie, to forum NIC nie straci po zamknięciu tematu politycznego czy religijnego. Udziela się w nim na stałe max 6-10 osób. Do działu o Was zaglądam tylko dla dzienników (i z konieczności moderacji). Jak pewnie 99% forumowiczów. Za to do "O was" trafia 100% spamerów.A ile, w ogóle osób udziela się w działach nie budowlanych? Wątek o polityce generuje całkiem spory ruch, co przekłada się na sprzedawalność reklam. Moderatorzy nie chcą moderować? Ja się chętnie podejmę. Zrobię porządek. Nie banując niewygodnych a usuwając posty łamiące zasady dyskusji. Będzie spokój, będzie grzecznie, myślę, że sama się nie raz wypowiesz. Nie wiem czego redakcja się boi. Tego, że większość tam krytykuje rząd? Lepiej się nie narażać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 01.01.2019 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Jest cała masa postów w różnych tematach, gdzie autorzy pozwalają sobie na mniej lub bardziej natarczywe wkręty do sytuacji polityczno-społecznej i nie tylko. Całkowicie nie na temat. Czy to będzie zwalczane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.01.2019 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Kiedyś takie posty były kanalizowane w odrębnym wątku, teraz przytyki do aktuaknej sytuacji rozleją się wszędzie. Ot, dobra zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2019 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Starczy zgłaszać. Przecież nie śledzimy każdego wpisu. Sytuacja na wątku politycznym się uspokoiła, bo zagrożony jest jego byt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 01.01.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Starczy zgłaszać. Przecież nie śledzimy każdego wpisu. Sytuacja na wątku politycznym się uspokoiła, bo zagrożony jest jego byt. Zagrożony? Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 01.01.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Przeczytaj sobie Elfir to:Nowa walka klasTemat naprawdę warty dyskusji, bo to samo dzieje się w Polsce.Link do oryginału. Po niemiecku, bo po angielsku jeszcze nie ma. Edytowane 1 Stycznia 2019 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.01.2019 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Starczy zgłaszać. Przecież nie śledzimy każdego wpisu. Sytuacja na wątku politycznym się uspokoiła, bo zagrożony jest jego byt. Przecież już go nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.01.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Łatwiej było zamknąć niż konsekwentnie wprowadzić Dobre Obyczaje.Tak jak proponował perm.Przy pełnej konsekwencji, nie było by problemu z zaczepkami, wyzwiskami czy obrażaniem Forumowiczów czy tzw. osób publicznych.Może za mocno powiedziane ale, moim zdaniem, Redakcja poszła na łatwiznę.Ale rozumiem też naciski ze strony Moderatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.01.2019 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Starczy zgłaszać. Przecież nie śledzimy każdego wpisu. Sytuacja na wątku politycznym się uspokoiła, bo zagrożony jest jego byt. Sytuacja się uspokoiła bo nie było aktywnego jednego forumowicza (grend - ma bana) a nie dlatego że był zagrożony byt. Byt tematu nie był zagrożony bo byt został już określony przez Redakcję. Redakcja zadecydowała o zamknięcie i tyle. Niezależnie od woli niektórych Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2019 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Przecież już go nie ma... Nawet nie zauważyłam kiedy znikł, bo w okresie świątecznym obiecałam sobie dać urlop i nie zaglądać za dużo na Muratora, a w szczególności w dział "Wydarzenia i Hyde park". Nic nie psuje świątecznej atmosfery gorzej niż polityka. To tłumaczy, dlaczego przez święta nie wpłynęło żadne zgłoszenie do moderacji A już myślałam, że udzielił się wszystkim nastrój pokoju, wybaczenia i miłości. Przeczytaj sobie Elfir to: Nowa walka klas Temat naprawdę warty dyskusji, bo to samo dzieje się w Polsce. Link do oryginału. Po niemiecku, bo po angielsku jeszcze nie ma. To dyskutuj do woli - chociażby tu, skoro to cię pasjonuje: https://www.polityka.pl/forum https://polityka.org.pl https://wpolityce.pl/forum http://forum.e-polityka.pl Edytowane 1 Stycznia 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.01.2019 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 ... To dyskutuj do woli - chociażby tu, skoro to cię pasjonuje: https://www.polityka.pl/forum https://polityka.org.pl https://wpolityce.pl/forum http://forum.e-polityka.plNo tak. tam można, tu cenzura, bo krytykują rząd. Tak z ręką na sercu Elfir. Bardzo ci zależało na tym, by wątek polityczny zniknął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 02.01.2019 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Za czym wy tęsknicie ? przecież tu jest tyle pasjonujących wątków nie politycznych a jakaś niezrozumiała siła pcha was w tą politykę , po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 02.01.2019 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Zaczyna się , może jeszcze i tu wkleisz jakąś tabelkę o atakach terrorystycznych czy ilu Polaków zostało rozjechanych na drogach ? super że te wątki zostały zamknięte . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.01.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Za czym wy tęsknicie ? przecież tu jest tyle pasjonujących wątków nie politycznych a jakaś niezrozumiała siła pcha was w tą politykę , po co ?I nie krytykują rządu? Zadziwiające, wszyscy, jak jeden zwolennicy Kaczyńskiego cieszą się, że wątek został zamknięty. Bolą słowa prawdy, bolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts