perm 09.01.2019 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 ...HydePark nie jest tematycznie związany z forum muratora. Podobnie jak wiele innych tematów tu poruszanych. Jest tu na forum po prostu nudno. O to chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2019 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) .................To daje podstawę do usunięcie co drugiego postu w wątpliwych tematach. Każdy z nas dał słowo, że nie będzie tego robił, a praktyka w wątkach politycznych była inna. Nadzwyczaj wyraźnie przebijał się brak kultury i szacunku dla osób o odmiennych poglądach. Rzetelność źródeł z których zamieszczano tam informacje też była mocno wątpliwa. To wytłumacz mi może i innym dlaczego chcą tak rychłego przywrócenia.Jak nagle można się zmienić i co da gdy np. Redakcja ulegnie i da ta niby miesięczną na próbę odnowienia takiego spokojnego wątku o teściach politycznych. Przecież jak sami przedmówcy mówią zawsze jest np. alternatywa innego forum skoro na tym politykować nie można. https://f.kafeteria.pl/ https://forum.pl.forgeofempires.com/index.php?threads/jakie-macie-poglady-polityczne.3315/ https://www.polityka.pl/forum http://forum.gazeta.pl/forum/w,245,65922874,65922874,jakie_poglady_polityczne_maja_studenci.html http://www.ip.uz.zgora.pl/index.php/o-instytucie/2-uncategorised/143-forum-polityczne Jest tego masa to wytłumacz mi skoro komuś proponuje się coś bo są inne miejsca w sieci to dlaczego koniecznie tutaj. Edytowane 9 Stycznia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 HydePark nie jest tematycznie związany z forum muratora. Podobnie jak wiele innych tematów tu poruszanych. Jest tu na forum po prostu nudno. O to chodziło? Perm wytłumacz mi dlaczego właśnie tutaj.Wiem mam to samo jak mnie spytasz podobnie to Ci odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.01.2019 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Perm wytłumacz mi dlaczego właśnie tutaj.Wiem mam to samo jak mnie spytasz podobnie to Ci odpowiem.No to dlaczego akurat tu uparłeś się zamieszczać swoje posty kulinarne. Wiesz, że budzą nie mniejsze emocje co temat polityczny. Jakoś to Finlandii nie przeszkadza. Już nie chcę dawać linków do fór o tematyce kulinarnej. Piszesz jednak tu, bo jakoś tam uważasz to akurat forum za swoje miejsce. Podobnie jest z tymi, którzy chcieliby porozmawiać o polityce. Nie wolno nam bo... Nie ma chętnych, by taki temat moderować. Ja mogę, zrobię to kompetentnie. Nie i koniec. Rozmowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.01.2019 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 To wytłumacz mi może i innym dlaczego chcą tak rychłego przywrócenia.Jak nagle można się zmienić i co da gdy np. Redakcja ulegnie i da ta niby miesięczną na próbę odnowienia takiego spokojnego wątku o teściach politycznych. Przecież jak sami przedmówcy mówią zawsze jest np. alternatywa innego forum skoro na tym politykować nie można. ........ Jest tego masa to wytłumacz mi skoro komuś proponuje się coś bo są inne miejsca w sieci to dlaczego koniecznie tutaj. To dlaczego właśnie w FM jest wątek - blog o kulinariach NS ?? Z pewnością wiele jest innych miejsc gdzie nożna pokazać swoje dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Widzicie jaki dałem Wam argument.Celowo by upewnić się tylko ,że znam Waszą odp.Ale odpowiem bo Wam jakoś ciężko to idzie.Jestem na FM już 13 lat z rożnym skutkiem ale jeszcze jestem.FM jest specyficznym forum jeśli chodzi o kulinarna stronę.Przyznam ,że tak burzliwego w sieci niestety nie ma.Mam może i niechlubna historie ale nie jest ona do końca moja winą.Ubierali to w zło właśnie tacy jak w Waszym politycznym wątku.Mógłbym ich tu wymienić ale po co.Powtórzę jak nie ma prowokatorów i można swobodnie się wypowiadać to zagrożenie obrażania znika.To przekształćcie to sobie na swój watek polityczny.Macie odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.01.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 "Nie widzimy żadnego argumentu jaki nam dałeś ... " No widzisz. Każdy temat może być prowadzony kulturalnie lub nie. I polityczny i kulinarny. Dlaczego więc atakujesz temat polityczny i wskazujesz liczne inne fora ? Są tez liczne fora na tematy kulinarne. Czy ma znaczenie to czy jesteś na FM od 13 lat czy od 5 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2019 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 "Nie widzimy żadnego argumentu jaki nam dałeś ... " No widzisz. Każdy temat może być prowadzony kulturalnie lub nie. I polityczny i kulinarny. Dlaczego więc atakujesz temat polityczny i wskazujesz liczne inne fora ? Są tez liczne fora na tematy kulinarne. Czy ma znaczenie to czy jesteś na FM od 13 lat czy od 5 lat? Nawet nie wiesz jak wielkie ma znaczenie.Popatrz jak on mnie cały czas atakuje. Ty rozmawiasz ze mną normalnie.Tak byłoby w watku politycznym i tam robiłby tak samo.Wiesz już dlaczego zamknęli watek? Dlatego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.01.2019 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Zamknęli bo chcieli zamknąć a nie dlatego że V atakuje NS czy ktoś inny kogoś innego.Lub zamknęli bo post #161 .To można było szybko wyprostować i zakończyć ataki. Jakie ma znaczenie czy jesteś na FM od 13 czy od 5 lat?I dla kogo to ma znaczenie ? Edytowane 10 Stycznia 2019 przez d7d zmiana z "post #163" na "post 161" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.01.2019 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Forum Muratora jest specyficzne i jednak inne od innych funkcjonujacych w sieci. Byc moze dlatego jeszcze tu jestem, choc probowałam na innych, nie podobalo mi sie. tu zawsze bylo swojsko, zawarłam wiele bardziej lub mniej znaczacych znajomosci. I tu moje pytanie do Redakcji. Dlaczego tak bardzo przecie do tego by stac sie klonem innych forum np. czesto tu przywoływanej elektrody? jakbym chciala byc na elektrodzie to bym sie tam zapisała, chce by nasze forum dalej bylo FM a nie FM Elektrodą. i tylko tyle. Jedna pozytywna zmiana jaka nastapila jest poprawa strony technicznej i szybszy kontakt z Redakcja (btw dzieki za skasowanie starego watku ) i jeszcze jedna prosba do NS, V, D, P i pozostałych, skonczcie te dziecinne przepychanki, prowokacje itp. to zwykle trollowanie. konflikt najprosciej wygasic nie odpowiadajac na zaczepki ani nie dawac sie sprowokowac. a z tym jak widac po powyzszych postach macie najwyrazniej problem:cool: dziecinne zachowania z piaskownicy, dorosnijcie:cool: Edytowane 10 Stycznia 2019 przez TAR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.01.2019 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 ... i jeszcze jedna prosba do NS, V, D, P i pozostałych, skonczcie te dziecinne przepychanki, prowokacje itp. to zwykle trollowanie. konflikt najprosciej wygasic nie odpowiadajac na zaczepki ani nie dawac sie sprowokowac. a z tym jak widac po powyzszych postach macie najwyrazniej problem:cool: dziecinne zachowania z piaskownicy, dorosnijcie:cool: Nie zaadresowałaś do "f", ale i tak dzięki temu co napisałaś właśnie sie powstrzymałem od skomentowania tego, co mi chodziło od wczoraj po głowie Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.01.2019 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 ... i jeszcze jedna prosba do NS, V, D, P i pozostałych, skonczcie te dziecinne przepychanki, prowokacje itp. to zwykle trollowanie. konflikt najprosciej wygasic nie odpowiadajac na zaczepki ani nie dawac sie sprowokowac. a z tym jak widac po powyzszych postach macie najwyrazniej problem:cool: dziecinne zachowania z piaskownicy, dorosnijcie:cool:A kto tu kogo zaczepia??? Chcemy, by wrócił wątek polityczny. Na cywilizowanych zasadach. Jedyna odpowiedź jak na razie to nie i koniec. Finlandii, który najwyraźniej był architektem tej "dobrej zmiany" nie podobało się coś, co tam pisano. Nie chodzi o postawę forumowiczów, bo tę, choć była naganna bardzo łatwo skorygować tylko o treści. "Dobra zmiana" nie lubi krytyki. Mamy chwalić albo nie będziemy mogli pisać. Suuuuper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.01.2019 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) A kto tu kogo zaczepia??? Chcemy, by wrócił wątek polityczny. Na cywilizowanych zasadach. Jedyna odpowiedź jak na razie to nie i koniec. Finlandii, który najwyraźniej był architektem tej "dobrej zmiany" nie podobało się coś, co tam pisano. Nie chodzi o postawę forumowiczów, bo tę, choć była naganna bardzo łatwo skorygować tylko o treści. "Dobra zmiana" nie lubi krytyki. Mamy chwalić albo nie będziemy mogli pisać. Suuuuper. Powiedz mi w kilku zdaniach (tylko niech nie odzywa się ten "V") jakie przesłanki kierują tym ,że wątek w/w wrócić powinien? Jak utrzymałbyś poziom dyskusji na normalnym poziomie ? Czy li tylko narzędziami moda? Wklejanie obrzydliwych memów to normalność dla tamtego topiku (bo autorowi jak tak dech zaparło że nie potrafił normalnych zdań sklecić) ? Na czym miałaby polegać wymiana poglądów w podzieleniu na opcje polityczne? Jak przedstawiałbyś "walkę" na argumenty bo oto przecież chodzi. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.01.2019 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Powiedz mi w kilku zdaniach (tylko niech nie odzywa się ten "V") jakie przesłanki kierują tym ,że wątek w/w wrócić powinien? Jak utrzymałbyś poziom dyskusji na normalnym poziomie ? Czy li tylko narzędziami moda? Wklejanie obrzydliwych memów to normalność dla tamtego topiku (bo autorowi jak tak dech zaparło że nie potrafił normalnych zdań sklecić) ? Na czym miałaby polegać wymiana poglądów w podzieleniu na opcje polityczne? Jak przedstawiałbyś "walkę" na argumenty bo oto przecież chodzi.Pisałem już o tym. Trzy proste zasady. 1. nie oceniamy innych forumowiczów. W tłumaczeniu na polski - nie piszemy o innych forumowiczach. Nie odnosimy się do ich wykształcenia, wiedzy ogólnej, doświadczenia, zwyczajów. To bardzo zaognia rozmowę. 2. Nie używamy obraźliwych określeń w stosunku do osób znanych, w tym polityków, partii czy ugrupowań. Tyczy się to również linków. 3. Informacje zamieszczane muszą być weryfikowalne. Po to, by nie było fake - newsów. O to często jest kłótnia. Sposób realizacji jest banalnie prosty. Posty które nie spełniają powyższych warunków są usuwane. W całości. Można zostawić informację, którego z punktów uwagi dotyczą. Może tez, na początek zamiast usunięcia posta prośba o wyedytowanie. Nie zadziała - post do kosza. CAŁY, choćby nie wiadomo co fajnego w nim było. To zadziała błyskawicznie. Wiem, bo sprawdziłem . Po co wątek? Mimo sporej ilości spamu był całkiem niezłym źródłem informacji, często ukrywanej, nieobecnej w mainstreamowych mediach. Można też sobie wyrobić opinię o tym, co w ludzie w głowach mają. Generalnie wątek jak żaden inny tutaj na forum dający do myślenia. Ja bardzo chętnie porozmawiałbym o artykule w Spieglu dotyczącym nowego podziału klasowego elity - populiści. Jest to coś, co, jak nic od wielu lat zamieszało mi w głowie. Szkoda, że nie możemy o tym porozmawiać. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.01.2019 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Po co wątek? Mimo sporej ilości spamu był całkiem niezłym źródłem informacji, często ukrywanej, nieobecnej w mainstreamowych mediach. Można też sobie wyrobić opinię o tym, co w ludzie w głowach mają. Generalnie wątek jak żaden inny tutaj na forum dający do myślenia. Ja bardzo chętnie porozmawiałbym o artykule w Spieglu dotyczącym nowego podziału klasowego elity - populiści. Jest to coś, co, jak nic od wielu lat zamieszało mi w głowie. Szkoda, że nie możemy o tym porozmawiać. Kolejny raz potwierdzam potrzeba takiego tematu !! Tym bardziej wg zasad podanych przez perm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 11.01.2019 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 31 grudnia zostaną zamknięte wątki o wydźwięku politycznym, religijnym, etnicznym i rasowym, a 3 stycznia zostaną one usunięte. Moderatorzy dostaną zezwolenie na zamykanie tematów będących próbą ich kontynuacji. .[/b] zmiany nastąpiły . Ten temat pora chyba też zamknąć , bo nie ma już sensu . Poco te jałowe dyskusje o czymś co nie istnieje i jak widać nie wróci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.01.2019 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 ...Poco te jałowe dyskusje o czymś co nie istnieje i jak widać nie wróci .Świetnie pasuje do twoich postów. Następny z "dobrej zmiany", który się krytyki boi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.01.2019 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Kolejny raz potwierdzam potrzeba takiego tematu !! Tym bardziej wg zasad podanych przez perm. Jeśli nie teraz to za chwile ten wątek Redakcja zamknie to jest nieuniknione.Zamknie i zapewne całe "Przepisy kulinarne - o gotowaniu i nie tylko" , to także nieuniknione.Jednak różnica polega na czymś innym. Myślę i jest to moje zdanie ,że FM poza wątkami tematycznymi "umarło".Miało to nastąpić i nastąpiło.Mówisz o zasadach perm.To są punkty , jakie zasady, on tu nic nie ustala. Tu albo ban albo prośba.Nic więcej.Sam poddałem się tej panującej tu frustracji i jeszcze jeden moderator mnie oszukał.Ubolewam nad tym i nie chce mi się już nawet o tym gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 12.01.2019 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Jestem na forum budowlanym , a nie portalu plotkarskim nikogo się nie obawiam. Zachowujecie się jak już ktoś słusznie zauważył , jak dzieci . Dywagujecie nad czymś co redakcja postawiła jasno. Nie ma i nie będzie .Nie jestem za pisem , gdybyś czytał moje wypowiedzi to byś wiedział ( mimo ,że rzadko o tym informuję - bo jak już wspomniałem jestem na forum budowlanym , a nie innym) .Można chyba uznać ,że 99,5% użytkowników FM nie wplata polityki do wypowiedzi . Można ? Można... Zbudujcie sobie forum polityczne , zarobicie niezła kaskę ... Koniec to koniec , nie rozumiecie po Polsku ? Edytowane 12 Stycznia 2019 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.01.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Jestem na forum budowlanym , a nie portalu plotkarskim nikogo się nie obawiam. Zachowujecie się jak już ktoś słusznie zauważył , jak dzieci . Dywagujecie nad czymś co redakcja postawiła jasno. Nie ma i nie będzie . Nie jestem za pisem , gdybyś czytał moje wypowiedzi to byś wiedział ( mimo ,że rzadko o tym informuję - bo jak już wspomniałem jestem na forum budowlanym , a nie innym) . Można chyba uznać ,że 99,5% użytkowników FM nie wplata polityki do wypowiedzi . Można ? Można... Zbudujcie sobie forum polityczne , zarobicie niezła kaskę ... Koniec to koniec , nie rozumiecie po Polsku ? Tak tak tak masz rację.Masz fotowoltanikę ? jeśli nie masz powinieneś się wypowiadać czy li tylko pytać? Masz kolektory słoneczne tak samo dywagować , rozwodzić pierdołami czy pytać tych praktyków.Masz kominek tak samo, masz dom pasywny 3/5 litrowy tak samo itd itd.Jak ma wyglądać to FM? To kilka przykładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts