Banans 27.12.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Witam?3 miesiące temu zamontowano u mnie brame garażowa Wiśniowski, szerokosc 5m wysokość 2,1m. Brama ostatnio zaczęła się sama otwierać tzn jest automat no i jak się zamyka to jakieś 30cm przed domknięciem sama się otwiera. Brame podłączyłem od napędu i żeby ją opuścić ręcznie to jest masakra, kobieta by jej nie zamkła gdyby wyszło że nie ma prądu. Do góry natomiast otwiera się lekko wystarczy delikatnie podnieść i sama leci do góry. Powiedzcie mi jak to wyregulować bo wiem że tak nie może być A gościu co montował nie odbiera telefonu. Brama i napęd nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banans 27.12.2018 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Witam3 miesiące temu zamontowano u mnie brame garażowa Wiśniowski, szerokosc 5m wysokość 2,1m. Brama ostatnio zaczęła się sama otwierać tzn jest automat no i jak się zamyka to jakieś 30cm przed domknięciem sama się otwiera. Brame odłączyłem od napędu i żeby ją opuścić ręcznie to jest masakra, kobieta by jej nie zamkła gdyby wyszło że nie ma prądu. Do góry natomiast otwiera się lekko wystarczy delikatnie podnieść i sama leci do góry. Powiedzcie mi jak to wyregulować bo wiem że tak nie może być A gościu co montował nie odbiera telefonu. Brama i napęd now Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.12.2018 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Pierwsza sprawa: smarowanie. Druga, wynikająca z opisu: dziwne. Zwykle jest odwrotnie i trzeba poprawić naciąg sprężyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.12.2018 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Naskoczyły zwoje sprężyny na siebie i to jest przyczyną podciagania do góry. Sprężyna jest zbyt mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banans 28.12.2018 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Brama jest wysmarowana, te sprężyny to jak poprawnie ustawić bo z bramami nie miałem nigdy doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.12.2018 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Przy tym wymiarze to masz pewnie sprężyny skrętne a nie naciągowe? Najlepiej sięgnąć do instrukcji, bo to nie jest prosta regulacja. A do montażysty nie możesz zadzwonić? Edytowane 28 Grudnia 2018 przez finlandia błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.12.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Brama jest na gwarancji więc należy ją wyregulować i ma to wykonać serwisant.Do takiej bramy są dwie sprężyny niebieska i czerwona prawo i lewoskrętna.Na sprężynach jest linia która informuje o ilości skręceń sprężyny czyli sile z jaką brama się podnosi lub opuszcza.Regulacja polega na zwolnieniu blokady z wału obrotowego i naciągu lub zluzowaniu danej sprężyny przy jednoczesnej kontroli tego naciągu. Regulacja dokonuje się co 1/4 obrotu. Brama ma się lekko podnosić i tak samo opuszczać.(Nie ma możliwości naskoczenia sprężyn na swoje zwoje?)Taką bramę reguluje się po rozłączeniu z napędem.Samemu da się to zrobić jeśli wie się jak to działa! inaczej można sobie zrobić krzywdę! sprężyna ma dużą siłę i pręt służący do regulacji może uderzyć z dużą siłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banans 28.12.2018 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Tak zgadza się takie są sprężyny, no napewno będę dzwonił do niego niech robi z tym. Te sprężyny nie są lub nie wydają się być jakieś strasznie naciągnięte, przy zamkniętej bramie chwyciłem pojedynczo sprężyny to nawet jak bym się dobrze zaparł to bym trochę naciągnol te sprężyny (gdyby nie było blokady, takie miałem wrażenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 28.12.2018 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 A kto montował bramę?Ci sami od których ją zamówiłeś?Brama garażowa wymaga uważnego i dobrego montażu, aby cały system działał tip top.Niemniej koledzy sugerujący poprawienie smarowania mogą mieć rację. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.12.2018 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Tak zgadza się takie są sprężyny, no napewno będę dzwonił do niego niech robi z tym. Te sprężyny nie są lub nie wydają się być jakieś strasznie naciągnięte, przy zamkniętej bramie chwyciłem pojedynczo sprężyny to nawet jak bym się dobrze zaparł to bym trochę naciągnol te sprężyny (gdyby nie było blokady, takie miałem wrażenie) One są skręcone wydaje się że nie są mocno gdy jedna jest skręcona to druga już nie, u mnie jest 5 skręceń(brama taka sama) Pręt do regulacji ma ok 40 cm i uwierz przy skręcaniu trzeba siły. Luzuje się śrubę której łeb jest kwadratowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.12.2018 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 A kto montował bramę? Ci sami od których ją zamówiłeś? Brama garażowa wymaga uważnego i dobrego montażu, aby cały system działał tip top. Niemniej koledzy sugerujący poprawienie smarowania mogą mieć rację. Powodzenia. W dość dziwnym przypadku "wyrywania" bramy do góry brak smarowania raczej nie jest przyczyną. Bardziej obstawiam że coś wcześniej blokowało ruch bramy i stąd ustawiona większa siła naciągu. A teraz, gdy się "wyrobiło" zaczęło działać luźniej. Tak czy inaczej - to wystarczający powód by zadzwonić do sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.12.2018 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Mogła po prostu puścić blokada naciągu sprężyny- zwłaszcza że ponoć jest luźnaWizyta montażysty niezbędnaOkres świąteczno-noworoczny w branży to czas urlopów więc cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Banans 28.12.2018 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 No poczekam jeszcze parę dni, dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts