tomaszmaterna 28.12.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Chcę ocieplić dom w 2019. Zastanawiałem się nad znanym Autrothermem, ale na stronie GUNB w wynikach kontroli jak wół stoi, że zostali złapani na zaniżonych parametrach. Czy ktoś coś wie na ten temat, może to olać bo wszyscy kręcą wałki? Jaki wybrać na elewacje myślałem o dobrej ( niskiej ) lambdzie i 15 cm? Czy styczeń to dobry moment na zakup? Nie chcę wypowiedzi producentów, tylko prywatnych ekspertów, wykonawców bez nawijania makaronu na uszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 28.12.2018 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Chcę ocieplić dom w 2019. Zastanawiałem się nad znanym Autrothermem, ale na stronie GUNB w wynikach kontroli jak wół stoi, że zostali złapani na zaniżonych parametrach. Czy ktoś coś wie na ten temat, może to olać bo wszyscy kręcą wałki? Jaki wybrać na elewacje myślałem o dobrej ( niskiej ) lambdzie i 15 cm? Czy styczeń to dobry moment na zakup? Nie chcę wypowiedzi producentów, tylko prywatnych ekspertów, wykonawców bez nawijania makaronu na uszy:) 15 cm to szału nie ma - moim zdaniem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.12.2018 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 no 15cm grafit to takie akyualnie w zasadzie minimum totalne.co kupic... to zalezy czego chcesz, jak chcesz "full wypas" to etixx-a lub lambda white jak chcesz tani dobry grafit to 0,032 swiss-a watek masztu: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352619-Zimowe-styropiany-2018-2019-ceny-i-2019r-30-podwyzkia czy warto... sam podejmij decyzje. raczej tak, ale jak to mowia "na pewno to Kopernik nie zyje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 29.12.2018 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Wiedziałem, że temat o podobnej treści już tu się pojawił - przypadek? https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352360-Styropian-Austrotherm-jaki-jest-naprawd%C4%99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.12.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Nie bo etixx jest po prostu najlepszym styro na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 29.12.2018 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Nie bo etixx jest po prostu najlepszym styro na rynku Na jakiej podstawie kolega tak twierdzi ? czyżby największy rabat od cennika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.12.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Na jakiej podstawie kolega tak twierdzi ? czyżby największy rabat od cennika ?? Przejrzales mnie. Sprzedajesz 50m3 etixxa i wyjeżdżasz na 3 tygodnie z rodziną w Alpy i jeszcze zostaje na zmianę samochodu. Po prostu jest najlepszy na podstawie parametrów, tego jaki jest, jak jest produkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 29.12.2018 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Przejrzales mnie. Sprzedajesz 50m3 etixxa i wyjeżdżasz na 3 tygodnie z rodziną w Alpy i jeszcze zostaje na zmianę samochodu. . Trzeba było tak od razu:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.12.2018 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Na jakiej podstawie kolega tak twierdzi ? czyżby największy rabat od cennika ?? Znasz jakiś styropian robiony w takiej technologii? Czyli nie cięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 29.12.2018 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 @Fighter, swoją drogą jako znawca tematu i człowiek obyty z zagadnieniem rzeknij słowo czy czas dobry by kupić styro czy może jeszcze poczekać?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 30.12.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Znasz jakiś styropian robiony w takiej technologii? Czyli nie cięty? czyli z " Pod prasy " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.12.2018 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 @Fighter, swoją drogą jako znawca tematu i człowiek obyty z zagadnieniem rzeknij słowo czy czas dobry by kupić styro czy może jeszcze poczekać? Pozdrawiam Patrzac na sytuacje rynkowa trzeba sie zastanowic co sie aktualnie dzieje: 1 - wzrost cen pradu dla firm i to nie maly, wiec i wzrost kosztow produkcji zarowno polproduktu jak iproduktu koncowego 2 - dotacja "czyste powietrze" to spora ilosc pieniedzy w branzy ktorych wczesniej nie bylo, na te pieniadze sa chetni.... producenci juz mysla nad tym jak ugryzc ten "kawalek tortu" 3 - brak ludzi do pracy powoduje wzrost cen robocizny, ale ten wzrost to nie tylko wieksze koszty pracy dla wlascicieli firm wykonawczych, ale tez procentowo wiekszy zysk... a co za tym idzie raczej mniej uwazne "gonienie ceny" materialow sumarycznie gdybym mial szacowac jak bedzie wygladac 2019r : ceny materialow raczej wzrosna, bo taki jest trend i malo tego sa czynniki ktore to umowzliwiaja, natomiast odnosze wrazenie, ze nieco uspokoily sie ceny robocizny, bo poszybowaly od polowy roku tak drastycznie i szybko, ze chyba przekroczony zostal prog gornej granicy cen i w tej materii czeka nas chyba drobna korekta. ale to tylko moje przypuszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekgmail 30.12.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 z tym, że jak sie nie myle chyba dosłownie w tym tygodniu rząd uchwalił ustawę że nie będzie wzrostu cen za prąd, także zobaczymy jak to będzie wyglądać bo mi sie wydaje że t było głównym czynnikiem wzrostu cen, ale mogę sie mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 30.12.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale nie będzie wzrostu cen dla klientów indywidualnych czy również przedsiębiorstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 30.12.2018 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ceny w Polsce najpierw reguluje.. panika i pisane dla sensacji artykuły, później zasada - strzyżemy jelenia a na końcu podaż-popyt Taki przykład z autopsji - w miejscu, gdzie kupuję materiały od lat, "dogadałem" się z właścicielem, że przyjdę z projektem i "na bank" będę miał taniej niż inni - to był luty. W połowie kwietnia usłyszałem 12,60/szt czy to ytong czy Solbet z argumentem "takie czasy, taniej nie będzie" Załatwiłem sobie za 3zł/szt mniej z dostawą na budowę prosto z fabryki, tyle że musiałem czekać 8 tygodni. Przepowiadacz wyższych cen ma teraz suporeks po 10zł Tak więc....łatwiej pogodę za miesiąc przepowiedzieć, niż ceny styro. Ja sledzę np tu https://www.hurtowniastyropianu.pl/zmiana-cen-styropianu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 30.12.2018 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Też na tej stronie śledziłem ceny. Za TO gold fasada w lutym płaciłem 176zł. Kumpel miesiąc później 196zł/m3.Wg cennika z grudnia 2018 MB 191,88 zł teraz kosztuje.TO silver 158,53 teraz 177,12.Tak więc loteria.Sam będziesz ocieplał bo jak firma a partacze to nawet najdroższy najlepszy Ci niewiele da jak źle wykonają swoją pracę.Najlepiej daj 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts