Habin321 29.12.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Witam nie dawno kupiłem starszy dom murowany rocznik 71 ,zdazylem go przystosować do mieszkania jednak mam problem z wejściem i łazienką tzn muszę wchodzić przez sutereny co jest uciążliwe i w dodatku przez tymczasową łazienkę bo jest przechodnia. Chce rozwiązać ten problem dorabiajac ganek w którym bym miał osobno wejście na piętro oraz chcialbym zmieścić w tej dobudowce łazienkę którą też jest nie zbędna na piętrze . Pytanie pierwsze czy muszę uzyskać pozwolenie na budowę?? Pytanie drugie jakie formalności muszę załatwić żeby móc zacząć budowę ??.co sądzicie o takiej dobodowce jak na screnach co udało mi się stworzyć w prostym programie i ostatnie mnie więcej koszty postawienia czegos takiego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2019 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Ganek to ganek a rozbudowa domu o sień to zupełnie coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taczi 02.01.2019 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Z ciekawości zapytam co to za program? to co narysowales to rozbudowa domu rodzinnego. Musisz udać się do projektanta po projekt rozbudowy, jeżeli będziesz planowal jakieś zmiany w środku budynku to będzie rozbudowa z przebudowa. Przez rozpoczęciem prac projektowych bedziesz musiał zamówić u geodety mapę do celów projektowych, zlozyc wniosek o warunki zabudowy jeżeli nie ma planu miejscowego. Projekt będzie wymagał także inwentaryzacji budynku, podejrzewam, ze nie masz dokumentacji. I dopiero po tych czynnościach wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts