Rav89 29.12.2018 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Witam wszystkich! Poraz kolejny sprowadza mnie na forum pewien problem (tak to jest, jak się nie ma doświadczenia w remontach, a wykonawca - charakteryzuje się brakiem wiedzy, jak mniemam...) Mieszkanie w 3 piętrowym bloku, I piętro. W czasie remontu (całkowite otwarcie kuchni na salon) wykonawca podpiął okap do jedynego przewodu wentylacyjnego w kuchni. Ja nie wiedziałem, że tak nie można i teraz się bujam... Na zdjęciach wrzucam jak to wyglądało przed (gdzie była kratka wentylacyjna) i jak jest teraz. Całość została zabudowana płytą k/g. Muszę wprowadzić w kuchni wentylację - pytanie, jak? Pomyślałem żeby usunąć połączenie okapu z tym kominem i po prostu to tak zostawić - będzie wentylacja grawitacyjna, tyle że jest jakiś 75cm odcinek od "wejścia" do kanału wentylacyjnego do pionowego komina - czy to ma sens? Dodatkowo jak zostawię tę obudowę od okapu - czy to zda egzamin? Jeśli nie to, czy pozostaje mi wycinać dziurę w k/g tuż przy oryginalnym wejściu do komina i tam dorabiać kratkę? (kuchnia świeżo po remoncie, chciałbym tego uniknąć, no ale...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 29.12.2018 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 niech kominiarz sprawdzi ciąg i jeśli będzie ok to rurę zostaw zakończ kratką a wyciąg filtr węglowy i bez podłączenia do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.12.2018 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Zamienić okap na pochłaniacz i zostawić kratkę wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts