krisss111 30.12.2018 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Witam. Jestem świeży na forum, i jest to mój pierwszy post. Wiem że najpierw należy forum przekopać zanim się nowy temat założy i tak też zrobiłem, ale żaden nie zbliżył się w żaden sposób do problemu nękającego mój dom. Mamy następujący problem. W naszym domu czuć "zapach" kanalizacji. Ale nie w łazience czy innym pomieszczeniu które jest w jakiś sposób z taką instalacją połączone, a ... na klatce schodowej. dodam, że są to schody łączące parter z piętrem, nie ma tam nic oprócz litych ścian i jednego punktu świetlnego, nie ma żadnych kaloryferów, żadnych kratek wentylacyjnych. dosłownie nic, schody ściany po bokach, drzwi do mieszkania na górze i na dole przedsionek. na parterze wejście na schody jest obok wejścia do kotłowni. i tam owszem są w sumie wszystkie rury odpływowe, ale tam nie ma nawet śladu po jakimkolwiek "smrodku". zapach czuć tylko na schodach. Zapach czuć kiedy pada deszcz, kiedy świeci słońce, kiedy jest zimno i kiedy ciepło. z niczym, z żadnym zjawiskiem nie można go połączyć jakieś sugestie? może jest jakaś metoda na wykrycie źródła zapachu, albo jakieś urządzenia już wymyślili. I taki dżołk na koniec. Ostatnio nawet powiedziałem do żony, że może nasz dom jest nawiedzony, bo podobno wtedy śmierdzi gnijącym mięsem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 30.12.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 To stary czy nowy dom? Może budowlańcy zostawili ?niespodziankę" zalaną lub zamurowaną ?Wentylację masz grawitacyjną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.12.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Stawiaj wyżej wiedzę niż wiarę w zabobony. Jak długo mieszkacie , wiek (domu, nie żony), czy jest wywietrznik na dachu, kanaliza gminna czy szambo wasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisss111 15.01.2019 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 dom jest stary... 1985... mieszkamy w nim 10 lat. zapach pojawił się coś około roku temu.... nie jest on stały pojawia się i znika, tak jak pisałem o różnych porach dnia czy tygodnia, nie można go z niczym połączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.01.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 I taki dżołk na koniec. Ostatnio nawet powiedziałem do żony, że może nasz dom jest nawiedzony, bo podobno wtedy śmierdzi gnijącym mięsem :D Stosuj rozum a nie durnoty tzw. ludowej mądrosci. Śmierdzi, lud nie wie skąd więc najprościej powiedzieć że dom jest nawiedzony, zamiast szukać źródła smrodu. Jeszcze może pochlapać wodą święconą? Serio to: Szukaj truchła myszy, kreta, szczura lub dowolnego zwierzaka. Szukaj od schodów i wycieraczki przed wejsciem i od kotłowni (przesyp opał, jest posadzka czy grunt?) , okolice okienka do kotłowni. Może coś malowałeś? Są/ były grunty i farby śmierdzące po jakimś czasie. Miałem taki grunt RENOMOWANEJ FIRMY polskiej, podejrzewałem że do zaprawy wpadło kocie g.wno podczas remontu piwnicy. Wyśmierdziało sie po prawie dwóch latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisss111 16.01.2019 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Ja piętrolę... ludzie.... znacie takie pojęcia jak ironie? sarkazm? z tymi duchami, to żart był .... łatwo podchwytujecie takie tematy widzę. pomieszczenie nie ma żadnych zakamarków.... dwie ściany schody syfit i jedne drzwi na na szczycie schodów... nie ma możliwości żeby gdziekolwiek jakiś gryzoń czy nawet mucha, ba komar nawet został zdechł i śmierdział. no po prostu nie ma. malowane, gruntowane było z 1,5 roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.01.2019 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Nie piszesz z czego są rury pionu kanalizacyjnego, pcv czy żeliwo? Szukaj nieszczelności - uszczelka, pęknięcie, nadżerka-rdza. Gruntowanie było????? Grunt "Snieżka"? Na przykład-->https://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-Śnieżka-Grunt-bardzo-uciążliwy-smród&highlight=smierdzi+grunt+śnieżka Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisss111 18.01.2019 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 rury są pcv. ale w pomieszczeniu w którym są odsłonięte (kotłownia) żadengo zapachu nie ma, żadnego. a na tej klatce schodowej nie ma z nimi styczności. gruntowane było atlasem i na tym jest farba lateksowa ale jakiej firmy to nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Płatek 28.01.2019 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Piszesz, że pachnie kanalizacją, a potem, że zgnitym mięsem. To w końcu co to jest za zapach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts