OlaK 31.12.2018 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Nie wiem czy to dobry dział, ale może akurat trafiłam Przymierzamy się do postawienia domku drewnianego rekreacyjnego. Domek ma stanąć w miejscu gdzie od ponad 20 lat rośnie sosna. Sosnę trzeba wyciąć. Zastanawiam się czy warto takie wycięte drzewo pociąć na jakieś deski czy kantówki. Sosna rośnie samotnie, nie jest idealnie prosta, ale jest już dość gruba i coś tam pewnie dałoby się z niej uzyskać, Jak to wychodzi cenowo? Miejsce do przechowywania by się znalazło, ale dodatkowe drewno na razie nam nie będzie potrzebne - domek będzie ze świerku, meble pewnie z Ikei , może jakiś mały regał do piwnicy byłby do zrobienia.. Czy w przeciwnym przypadku tartaki takie drzewa odkupują..?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.12.2018 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Sprzedaj komuś na opał - niech sobie zetnie i zabierze - łatwo czysto i przyjemnie. Aby było wszystko ok uzyskaj zgodę na tą operacje bo drzewo ma (20 lat i to sosna).Jeśli będziesz potrzebować deski to na składzie wybierzesz sobie jakie będziesz chciała - w Twoim przypadku jeśli nie spalisz odpadów nie warta skórka tartak też weźmie swoje za pocięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 01.01.2019 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Sprzedaj komuś na opał - niech sobie zetnie i zabierze - łatwo czysto i przyjemnie. Aby było wszystko ok uzyskaj zgodę na tą operacje bo drzewo ma (20 lat i to sosna). Jeśli będziesz potrzebować deski to na składzie wybierzesz sobie jakie będziesz chciała - w Twoim przypadku jeśli nie spalisz odpadów nie warta skórka tartak też weźmie swoje za pocięcie. Chyba nie ma wyjścia. Zdaje się, że w pobliżu nie mamy nawet tartaku, bo nic nie znajduję... Na opał to raczej nie, mam stosunek sentymentalny do tego drzewa Na razie stanęło na tym, że własnymi siłami spróbujemy pociąć na plastry, może zrobimy chodnik i blat do stolika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 01.01.2019 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Chyba nie ma wyjścia. Zdaje się, że w pobliżu nie mamy nawet tartaku, bo nic nie znajduję... Na opał to raczej nie, mam stosunek sentymentalny do tego drzewa Na razie stanęło na tym, że własnymi siłami spróbujemy pociąć na plastry, może zrobimy chodnik i blat do stolika. Chodnik z sosny to raczej średni pomysł, przetrwa kilka sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts