Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem 26,5 m2

Irek09

Recommended Posts

Witam. Mam problem jak to ugryźć. Aneks kuchenny będzie trochę rozszerzony bo drzwi do pokoju powyżej będą przesunięte max do lewej strony co pozwoli mi chyba wstawić większą lodówkę. Wyjście z sieni tez jest przeniesione na korytarz zamiast na kuchnie. Ale co dalej... Zawsze marzyła mi sie wyspa ale gdzie wcisnąć stół z możliwością rozkladania. W tym momencie w gospodarstwie 3 osoby, ale jakieś przyjęcie, goście. I jak zaaranżować salon aby był funkcjonalny i przytulny. Myśleliśmy o kanapie narożnej jakiejś ławie . Ogólnie to brak mi pomysłu i wszystko wydaje sie takie małe ze mamy wrażenie ze nic sie nie zmieści. Trochę zabawne bo teraz całe mieszkanie mamy 40m2 Pomóżcie bo pomysłów brak jak wszystko ulokować. http://i67.tinypic.com/2v2gpyw.jpg Edytowane przez Irek09

Zdecydowanie nie przenosiłabym drzwi od sypialni, bo drastycznie zmniejszysz sobie przestrzeń do przechowywania (szafy).

Proponuję tak:

21f70e8ffefeafcagen.png

P piekarnik

L lodówka

Czerwonym kolorem zaznaczona półścianka tego typu:

http://3.bp.blogspot.com/-KsZE3kXCS70/Uf68XeD_CUI/AAAAAAAAMcM/D6G7ys9klDM/s640/bia%25C5%2582a+kuchnia+dobre+projekty+Gda%25C5%2584sk+Sopot+Gdynia+telewizor+w+wyspie+architekt+wn%25C4%2599trz.jpg

9ea0400d263664f3gen.jpg

Niestety drzwi są już przeniesione i wolałbym je tak zostawić, poza tym ten pokój należał będzie do syna, proszę nie sugerować sie rozmieszczonymi tam meblami tak zrobił deweloper a my z żoną będziemy mieć sypialnie w innym miejscu. Myśleliśmy żeby może do wyspy dostawić stół ale nie wiem czy to nie ograniczy bardzo przestrzeni.

okno od wschodu w żaden sposób nie ogranicza oglądania, chyba, że oglądacie telewizję jedynie do śniadania. A i w takiej sytuacji wymyślono zasłony lub rolety :)

Bardziej będzie przeszkadzało światło na ścianie po lewej stronie, bo słońce będzie tam padać od rana do wczesnego popołudnia przez okna tarasowe.

W każdym razie po przeniesieniu drzwi paradoksalnie zmniejszyliście powierzchnię do wykorzystania.

No muszę przyznać że z tymi drzwiami to racja. Przeniesione aby wydłużyć ścianę co za tym idzie zwiększyć powierzchnię użytkowa a miejsca mniej. Jeszcze będziemy musieli o tym pomyśleć. Tylko jedno mnie dręczy gdyż tv woleli byśmy jednak powieszony na lewej scianie. Jakoś ta ścianka do nas nie przemawia. I zarazem brak możliwości spojrzenia na tv podczas robienia prac w kuchni. To okno z lewej strony trochę tez przeszkadza w ustawieniu kanapy blisko ściany bo myśleliśmy o rogówce.

• 5 weeks później...