Robaczywy 02.01.2019 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Mam problem z oknem. Złożyłem reklamację na montaż żądając zdemontowania i ponownego montażu.Macie pomysł czy można to inaczej naprawić, nie demontując okna w całości? w narożnikach cieknie woda, a cieknie, bo poszerzenie jest przesunięre o kilka mm względem ramy. Widac to na zdjęciu od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.01.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Co znaczy poszerzenie? bo jakoś na foto nie widać W moim rozumieniu leje się po oknach i futrynie bo dom w stanie surowym ocieplony i wilgotność wewnątrz bardzo wysoka, a na zewnątrz chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 02.01.2019 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Co znaczy poszerzenie? bo jakoś na foto nie widać W moim rozumieniu leje się po oknach i futrynie bo dom w stanie surowym ocieplony i wilgotność wewnątrz bardzo wysoka, a na zewnątrz chłodno. Dzięki za zainteresowanie tematem, już tłumaczę. Poniżej zdjęcie z zewnątrz, z dodatkowym komentarzem. Dodam, ze dom nie jest ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.01.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 A czym to jest tak wyświechtane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.01.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 No jeśli nieocieplony to j/wTo poszerzenie nie może dawać, aż takiej przyczyny zawilgocenia okna. Wentylacja nie daje rady nad odprowadzeniem wilgoci technologicznej, będzie tak wyglądać póki dom nie wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.01.2019 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 To wyświechtanie to jakaś masa kauczukowa izolacyjna......przerost formy nad treścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.01.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Owszem po oknach leje się obecnie, ale od zewnątrz. Od środka sucho jak wiór. To nie wilgoć, tylko ten tragiczny montaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 02.01.2019 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Wymazane jest silikonem, takim jakim mazałem fundament. Dodatkowa izolacja od wody. Nie do końca rozumiem, w domu jest przewiew, dziura przy wieńcu na górze, brama garażowa nieszczelnie zadeskowana, nie odczuwam dużej wilgotności. Okna i szyby są suche od wewnątrz. Wilgoci technologicnzej nie ma dużo, bo nie było jeszcze tynków ani wylewek, a ściany były murowane na klej. Do tego problem ten występuje tylko w narożnikach tego konkretnego, jednego okna. Gdyby wynikało z poziomu wilgotności, to oczekiwałbym takiego efektu również na innych oknach, a mam jeszcze 3 inne tarasowe na tym samym poziomie. Dlatego podejrzewam błędny montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 02.01.2019 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Owszem po oknach leje się obecnie, ale od zewnątrz. Od środka sucho jak wiór. To nie wilgoć, tylko ten tragiczny montaż! Otóż to, dzięki za zrozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.01.2019 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 To nie wilgoć. U mnie też silikat i w środku chłodniej niż na zewnątrz i takich problemów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.01.2019 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Owszem po oknach leje się obecnie, ale od zewnątrz. Od środka sucho jak wiór. To nie wilgoć, tylko ten tragiczny montaż! Masz rację Nie zauważyłem , że te okna od wewnątrz są białe faktycznie to wina montażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 03.01.2019 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 ale się nakręciliścieA dlaczego ma nie cieknąć skoro od zewnątrz nie ma izolacji przeciwwodnej ? Ta dziura nie jest powodem przeciekania wody do środka !!! co najwyżej komora w poszerzeniu może (nie musi) się wypełnić wodą i przy mrozie zostanie lodem rozsadzona.Wszystkie dolegliwości znikną w momencie prawidłowego wykonania obróbek zewnętrznych i ocieplenia chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.01.2019 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 A czym są te "prawidłowo wykonane obróbki zewnętrzne"? Bo z pierwszego postu wynika, że montaż jest zakończony, więc powinno być szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 03.01.2019 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 I zapewne jest szczelnie dla pary wodnej ale nie deszczu padającego z zewnątrzAni folia paroprzepuszczalna ani piana nie jest wodoszczelnaZjawisko potęguję się w miejscach pionowych części konstrukcji okna co zresztą widać na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.01.2019 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Ja tam widzę, że folia 501 illbrucka wody ma nie przepuszczać. I powiem więcej, mimo wiatru i deszczu u mnie nie przepuszcza. A ja nawet nie mam okapów. Nieprzepuszczalność wody EN20811 W1, odpowiada 2000 Pa Szczelność przy intensywnym deszczu EN 1027 600 Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 03.01.2019 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 czy tak czy siak odsłonięcie pierwszej komory w poszerzeniu nie skutkuje przedostawaniem się wody do wnętrza pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.01.2019 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Przecież tam jest dziura na wylot, a nie odsłonięta pierwsza komora. A przedostawanie się wody to skutek tego całego "montażu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 03.01.2019 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Brak ciągłości taśmy pewnie wiec na pewno montaż nie jest super, nie ma tu czego bronić. niech poprawią. Montażysci najczesciej nie daja tasmy dolem bo nie bardzo jest do czego jak kleić w wiekszosci przypadkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.01.2019 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Ani folia paroprzepuszczalna ani piana nie jest wodoszczelna Folia paroprzepuszczalna przepuszcza wodę? No to dałem się nabrać. Montażysta i sprzedawca (a nawet wielu sprzedawców) twierdził, że wody nie przepuści. A parę tylko na zewnątrz. Folię paroprzepuszczalną dachową sobie przetestowałem - nie przepuszcza wody. Tych od okien nie przetestowałem. Byłem przekonany, że działają podobnie jak dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 03.01.2019 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Ale jak pierwsza komora?, poszerzenie jest przecież w całości, jak można odsłonić pierwszą komorę? W całości jest przesunięte, od srodka taśmy zasłaniają to nie widać, ale po mojemu woda sie od zewnątrz dostaje przez te dziurę do środka, trafia na pianę i tasmę, ale te przy bezpośrednim naporze wody w końcu puszczą i puściły.Tak ja to widżę. Reklamacja jest zgłoszona, dam znać co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts