marcinx00 03.01.2019 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Mam dylemat jak prawidłowo zamocować stelaż wc a mianowicie jak z dolnym mocowaniem, ogrzewanie bedzie podłogowe wiec przydało by się zrobic dylatację dolnego mocowania, na poddaszu wymysliłem sobie że przykręcę go do stropu i wylewke anhydrytowa zrobię do jego zabudowy czyli nóg nie zaleję anhydrytem. Myślę że takie rozwiazanie bedzie OKA co na dole gdzie jest grubo styropianu a pod nim izolacja szkoda psuć izolacji.Na dole mam małe pomieszczenie gdzie jest sam kibelek szerokość tylko 1m czy jak zrobie dylatację szerokosści pomieszczenia przed samą zabudową stelaża wyjdzie wtedy kawałek 1m na jakieś 20 cm czy bedzie to stabilne jak przykręce nogi stelażą? pewnie jak by się uparł to by rakoma taki kawałek podniósł/Jak to powinno być rozwiązane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 03.01.2019 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 a po co tak cudujesz? co Ci wylewkarz powiedział? że tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.01.2019 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Kotwisz do chudziaka. Wylewka, zwłaszcza grzewcza podczas wygrzewania będzie pracowała i jest spora szansa, że uszkodzi mocowania. A i później nie będzie tak stabilna jak chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 04.01.2019 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 A nie prościej zamocować stelarz na wylewke ja tak zawsze robię kilka razy już wykuwalem stelarz który hydraulicy zamontowali do płyty bo przy kafelkowaniu wychodził gdzieś pasek ze 2cm i np.przycisk nie wychodził symetrycznie na płytce czy na fudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinx00 04.01.2019 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Kaizen czyli tak jak planuję na poddaszu do stropu a na dole zrobić otwory w izolacji która jest zrobiona między chudziakiem a styropianem i kołki w chudy beton ?romano78 no własnie boje sie tego że jak podłoga będzie w jakimś stopniu pracować aby nie uszkodziła mocowań dolnych lub aby płytki nie pękłyAle znam przypadek gdzie przy podłogówce nie ma dylatacji stelaży i wanny a nic nie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 04.01.2019 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Ludzie opamietajcie się ,przeczyta to jeden z drugim i przekaże tą glupote dalej i będą wszyscy montować do plyt taka płyta rozszerza w mikronach a nie w milimetrach poza tym przy kafelkowaniu w narożniki wewnętrzne daje się silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinx00 04.01.2019 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 romano78 tak na zdrowy rozum to też myślę że to mały stopień rozszerzalności przecież jak by miało to rosnac jak ciasto na drożdżach to by rurki rozciagało w podłodze aż może do rozerwania ale że to pierwszy mój dom to bym chciał zrobić aby było wszystko dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 04.01.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Predzej Ci coś pęknie jak pod chudziakiem ziemia i piasek zaczną siadać. Na prawde tak jak poprzednik pisze, robicie z kibla prom kosmiczny. Montuj jak Ci wygodniej albo do chudziaka, a nie to po wylewce i tyle. Jak się boisz na wylewce to przed kiblem 10cm wyjmij jedną wierzchnią płytę styropianu i pod kiblem będziesz miał mniej styropianu a 5cm wiecej wylewki i tyle choc wg mnie to bez sensu. Lepiej dobrze kanalizacją wyjedz zebys pozniej nie miał kucia wylewki albo odsówania kibla 30cm od sciany bo tak kanalizacja zostala zostawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinx00 04.01.2019 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Jak się boisz na wylewce to przed kiblem 10cm wyjmij jedną wierzchnią płytę styropianu i pod kiblem będziesz miał mniej styropianu a 5cm wiecej wylewki i tyle choc wg mnie to bez sensu Nie ja nie boję sie na wylewce montować o to że wylewka pęknie tylko aby jakichś pęknieć na płytkach nie było na obudowie GK stelaża przy połaczeniu ze ścianą czy podłogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.01.2019 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Stelaż można mocować do chudego betonu , jak również do wylewki . Oba sposoby są dobre . I nic nie będzie pękało . Ze względu jednak na dopasowanie płytek do stelaża , łatwiej będzie przymocować stelaż podczas prac glazurniczych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 04.01.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 osb i regips albo dwa regipsy, naroża i tak silikonem jedziesz, i polaczenie wodne na sztywno bo sa magicy co wezykami lacza. jak budujesz pierwszy dom to zawsze jakies bledy beda, moze przy 3-4 bedzie lepiej, aha ... i nie ufaj bezgranicznie książkom i czasopismom bo dopiero się urządzisz na lata :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 04.01.2019 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Jakie znowu osb w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 05.01.2019 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 może masz racje ale dają, w sumie predzej bym na kibel dał niż pod umywalke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts