Kaizen 15.02.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Zrób w jednej łazience wannę, w drugiej prysznic. To praktyczniejsze, niż w jednej obydwa przybytki. Nie ma sensu wyważanie otwartych drzwi. Poszukaj gotowca - np. Lena Bobo jest bardzo podobna i niewiele kosmetycznych poprawek trzeba by wprowadzić. Lepiej byłoby mieć bardziej zwartą instalację hydrauliczną (jak w Arosa II) - ale to by wymagało więcej przeróbek i kompromisów. Ja bym w Lenie Bobo powiększył wiatrołap likwidując spiżarkę i łącząc z tym przedpokojem (czy jak to nazwać) - do samego korytarza i wejście do łazienki zrobił od korytarza. W tak małym domu IMO spiżarka to przerost formy nad treścią - więc zamiast tego więcej szafek w kuchni. Duży wiatrołap zapełniłbym wysokimi szafami (może robić częściowo za spiżarkę, częściowo za garderobę). Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/244148-nowy-dom-parterowy-projekt-indywidualny-90m2-pro%C5%9Bba-o-pomoc-i-sugestie/page/2/#findComment-7653020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin6230i 15.02.2019 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 dlaczego tak sztywno trzymasz sie tych 90m2? Czasem dolozenie 2 czy 3 m2 upraszcza projekt i nie podwyższa kosztów budowy. Kwestia indywidualna. Na początku trzymałem się sztywno 85m2, przy obecnych planach oraz wydłużeniu budynku wychodzi 93m2. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/244148-nowy-dom-parterowy-projekt-indywidualny-90m2-pro%C5%9Bba-o-pomoc-i-sugestie/page/2/#findComment-7653021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin6230i 15.02.2019 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Zrób w jednej łazience wannę, w drugiej prysznic. To praktyczniejsze, niż w jednej obydwa przybytki. Nie ma sensu wyważanie otwartych drzwi. Poszukaj gotowca - np. Lena Bobo jest bardzo podobna i niewiele kosmetycznych poprawek trzeba by wprowadzić. Lepiej byłoby mieć bardziej zwartą instalację hydrauliczną (jak w Arosa II) - ale to by wymagało więcej przeróbek i kompromisów. Ja bym w Lenie Bobo powiększył wiatrołap likwidując spiżarkę i łącząc z tym przedpokojem (czy jak to nazwać) - do samego korytarza i wejście do łazienki zrobił od korytarza. W tak małym domu IMO spiżarka to przerost formy nad treścią - więc zamiast tego więcej szafek w kuchni. Duży wiatrołap zapełniłbym wysokimi szafami (może robić częściowo za spiżarkę, częściowo za garderobę). Kaizen, Mam ograniczenia w szerokości do 8,5m ale komplikuje sprawe i utrudnia usytuowanie pomieszczeń. Dlatego wymienione przez Ciebie projekty nie wchodzą w grę. Próbuje oprzeć swój projket indywiudalny na jakimś gotowym, przy założeniach 3 pokoje plus salon, łazienka, wc, kotłownia (pom. gosp) Spiżarnię wyeliminował już ze swoich planów, wiem że nie ma sensu, lepsza będzie odpowiednia zabudowa kuchenna (ew. regał w pom. gosp) Ciężko połączyć to wszystko, dlatego kombinuje z gotowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/244148-nowy-dom-parterowy-projekt-indywidualny-90m2-pro%C5%9Bba-o-pomoc-i-sugestie/page/2/#findComment-7653025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts