Kaizen 15.02.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Zrób w jednej łazience wannę, w drugiej prysznic. To praktyczniejsze, niż w jednej obydwa przybytki. Nie ma sensu wyważanie otwartych drzwi. Poszukaj gotowca - np. Lena Bobo jest bardzo podobna i niewiele kosmetycznych poprawek trzeba by wprowadzić. Lepiej byłoby mieć bardziej zwartą instalację hydrauliczną (jak w Arosa II) - ale to by wymagało więcej przeróbek i kompromisów. Ja bym w Lenie Bobo powiększył wiatrołap likwidując spiżarkę i łącząc z tym przedpokojem (czy jak to nazwać) - do samego korytarza i wejście do łazienki zrobił od korytarza. W tak małym domu IMO spiżarka to przerost formy nad treścią - więc zamiast tego więcej szafek w kuchni. Duży wiatrołap zapełniłbym wysokimi szafami (może robić częściowo za spiżarkę, częściowo za garderobę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin6230i 15.02.2019 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 dlaczego tak sztywno trzymasz sie tych 90m2? Czasem dolozenie 2 czy 3 m2 upraszcza projekt i nie podwyższa kosztów budowy. Kwestia indywidualna. Na początku trzymałem się sztywno 85m2, przy obecnych planach oraz wydłużeniu budynku wychodzi 93m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin6230i 15.02.2019 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Zrób w jednej łazience wannę, w drugiej prysznic. To praktyczniejsze, niż w jednej obydwa przybytki. Nie ma sensu wyważanie otwartych drzwi. Poszukaj gotowca - np. Lena Bobo jest bardzo podobna i niewiele kosmetycznych poprawek trzeba by wprowadzić. Lepiej byłoby mieć bardziej zwartą instalację hydrauliczną (jak w Arosa II) - ale to by wymagało więcej przeróbek i kompromisów. Ja bym w Lenie Bobo powiększył wiatrołap likwidując spiżarkę i łącząc z tym przedpokojem (czy jak to nazwać) - do samego korytarza i wejście do łazienki zrobił od korytarza. W tak małym domu IMO spiżarka to przerost formy nad treścią - więc zamiast tego więcej szafek w kuchni. Duży wiatrołap zapełniłbym wysokimi szafami (może robić częściowo za spiżarkę, częściowo za garderobę). Kaizen, Mam ograniczenia w szerokości do 8,5m ale komplikuje sprawe i utrudnia usytuowanie pomieszczeń. Dlatego wymienione przez Ciebie projekty nie wchodzą w grę. Próbuje oprzeć swój projket indywiudalny na jakimś gotowym, przy założeniach 3 pokoje plus salon, łazienka, wc, kotłownia (pom. gosp) Spiżarnię wyeliminował już ze swoich planów, wiem że nie ma sensu, lepsza będzie odpowiednia zabudowa kuchenna (ew. regał w pom. gosp) Ciężko połączyć to wszystko, dlatego kombinuje z gotowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts